به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر داوود مهربانی، رییس آزمایشگاه سلول های بنیادی بیمارستان فوق تخصصی مادر و كودك غدیر شیراز، در این خصوص گفت: این مرکز پس از رویان که در تهران فعالیت می کند دومین بیمارستان دركشور است كه دراین زمینه فعالیت می کند.
دكتر داوود مهربانی افزود: شش هفته پیش مراحل نمونه گیری و تكثیر سلول های بنیادی از مغز استخوان بیمار انجام شد و در حال حاضر مرحله تزریق سلولی با موفقیت انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: تزریق سلول های بنیادی در این بیمار برای درمان ساییدگی مفصل زانو انجام می شود و براساس تحقیقات انجام شده این روش بهترین روش درمان ساییدگی مفاصل است.
دکتر مهربانی بیان کرد: به طور معمول بین 70 تا 90 درصد از تزریقات سلول های بنیادی با موفقیت انجام می شود و رضایت كامل بیماران رابه همراه دارد.
رییس آزمایشگاه سلول های بنیادی بیمارستان مادر و كودك غدیر شیراز گفت: تیم متخصصان این بیمارستان عمل تزریق سلول های بنیادی در مفصل آسیب دیده را انجام می دهند.
رییس بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک غدیر شیراز نیز با اشاره به آغاز درمان با استفاده از سلول های بنیادی توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این بیمارستان، اظهار داشت: این یک موفقیت بزرگ است که آن را به محققان، مسئولان و مردم استان فارس تبریک می گویم.
دکتر مسعود امینی افزود : این توانایی علمی در کشور کم نظیر است و پیش از این تنها در مرکز رویان در تهران انجام می شد که امروز در شیراز نیز ارایه آن به بیماران به همت دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امکان پذیر شده است.
وی گفت: با تزریق سلول های بنیادی به مفصل زانوی بیمار، این سلول ها بر روی نواحی زخم و آسیب دیده بیمار می نشینند تا بیمار درمان شود.
دکتر امینی بیان کرد: پس از گذراندن مراحل تحقیقاتی این پروژه برروی حیوانات، تزریق سلول های بنیادی به اولین بیمار انجام شده است و صدها بیمار نیز در لیست انتظار می باشند.
وی اظهار داشت: سلول های بنیادی هر بیمار طی پنج هفته تکثیر می شود و با توجه به اینکه در این مرکز تنها 2 دستگاه برای این امر داریم، در هر 5 هفته تنها می توانیم 2 بیمار را درمان کنیم که بر این اساس درمان بیماران طبق لیست انتظار سال ها طول می کشد.
دکتر امینی با اشاره به بازدید استاندار فارس از این مرکز، گفت: در صورت تامین اعتبار 600 میلیون تومانی برای تهیه 3 یا 4 دستگاه دیگر، در هر 5 هفته به جای 2 بیمار می توانیم 5 تا 6 بیمار را درمان کنیم، که این مسئله نیاز به مساعدت مسئولان دارد.
وی گفت: این مرکز در حال تحقیق برای ایجاد امکان درمان بیمارانی است که پوست آنها بر اثر سوختگی و یا بیماری پیسی تغییر رنگ پیدا کرده است می باشد./ح