به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، عظمایی افزود: در شرایط موجود تحریم و مشکلات اقتصادی فروش تابلو فرش و قالی در نمایشگاه فوق حائز اهمیت بوده و نشان از بالندگی هنری و تجاری فرش دستباف دارد.
وی در ادامه با اظهار اینکه انتظار نداشتیم سطح کیفی نمایشگاه تا این حد باشد، خاطر نشان کرد: لیکن تداوم تولید، فروش و اقدامات اطلاع رسانی و دعوت از تجار خارجی و خرید قالی های با کیفیت به عینه بر تقاضای بازار فرش داخلی و خارجی صحه گذاشت.
وی حضور با انگیزه فروشندگان فرش و تابلو فرش استان با قالی های تولیدی تبریز، هریس، مهربان، آذرشهر، بخشایش، خوجه، اهر و مرند و قالی های ابریشمی مراغه، ملکان و بناب و تابلو فرش های سردرود آذربایجان شرقی و سایر تولیدات استان با برندهای تولیدی مختلف و متنوع را مهم ارزیابی کرده و گفت: کلیه تشکل های شهری و روستایی، تولیدی و صادراتی این استان با حضور پر بار خود در این نمایشگاه جلوه ای از تعامل و همکاری را به نمایش گذاشتند.
عظمایی خاطر نشان کرد: در این شرایط آگاهی از سلیقه مشتریان بر روند تولیدات تاثیر بسزایی خواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه گفت: نقش فرش به عنوان تامین کننده اقتصاد شهری و روستایی قابل توجه است چرا که این هنر صنعت با کمترین هزینه بیشترین اشتغالزایی را در پی دارد.
عظمایی ادامه داد: دولت باید با درک اهمیت این موضوع حمایت قابل توجهی از این هنر صنعت را به عمل آورد و برگزاری نمایشگاه ها و تقویت تشکل ها در این راستا می تواند موثر باشد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در ادامه گفت: برگزاری نمایشگاه فرش دستباف ایران می تواند در ارتقای این هنر صنعت مفید باشد.
علی سلیمانی افزود: تبريز كه در بسياري موارد همواره پرچمدار بسياري از نهضت ها بود. در اعتلا و گسترش جهاني نام فرش ايران نیز نقش مهمي را ايفا كرد و رونق و احياي هنر قاليبافي ايران در اواخر دوره قاجار و اوايل سلطنت پهلوي و راهيابي فرش ايران به بازارهاي جهان و گسترش اين حرفه در ساير نقاط ايران تا حدود زيادي مرهون بازرگانان و تجار و قاليبافان آذربايجاني به ويژه تبريزي است و اين موضوع براي آذربايجانيها مايه فخر و مباهات است./س