معاون بهداشتی دانشگاه علوم پژشکی مشهد گفت : بیماری های قلبی –عروقی اولین علت مرگ در دنیا هستند و پیش بینی می شود همچنان دراین رتبه باقی بماند.

رضا سعیدی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد با بیان این مطلب افزود: طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت 17.5 میلیون نفربه علت بیماری های قلبی عروقی در سال 2005 فوت کردند، که 30 درصد کل مرگ های جهانی را شامل می شود و تا سال 2030به 23 میلیون نفر خواهد رسید.

وی اضافه کرد: عوامل خطری که سبب بیماری های قلبی می شوند شامل فشارخون بالا، کسترول خون بالا، قندخون بالا، مصرف سیگار، مصرف کم میوه و سبزی ،اضافه وزن ، چاقی و کم تحرکی هستند.

سعیدی با اشاره به خطر این بیماری برای زنان عنوان کرد :بیماری قلبی و عروقی در زنان به اندازه مردان خطر ایجاد می کند اما این خطر به طور جدی کمتر تخمین زده شده است، تقریبا نیمی از 17.5 میلیون مرگ سالانه ناشی از بیماری قلبی عروقی در زنان رخ می دهد، در حقیقت این بیماری اولین عامل مرگ در زنان است که یک مرگ از هر 3 مرگ را شامل می شود .

وی ادامه داد :کودکان نیز به طور خاص در معرض خطر هستند چون در مورد کنترل محیط خود و انتخاب شیوه های زندگی برای قلب سالم تصمیم گیرنده نیستند و والدین ٱنها این مسئولیت را بر عهده دارند خطر بیماری قلبی قبل از تولد طی دوره جنینی شروع می شود و در دوران کودکی با مواجهه با رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و مصرف دخانیات افزایش می یابد.

معاون بهداشتی دانشکاه علوم پزشکی مشهد تصرح کرد : زندگی مدرن، کودکان را در معرض خطر عوامل خطری مانند رژیم غذایی خیلی کم کالری، رژیم غذایی غنی از چربی های مضر غذایی و قند، فعالیت هایی مانند بازی های کامپیوتری که کم تحرکی را تشویق می کنند، قرار می دهد .

سعیدی گفت :کودکان ارزشمندترین اعضای جامعه هستند و مراقبت از ٱنها یک وظیفه است، مراقبت بهداشتی قبل و بعد از تولد به طور برجسته ای روی خطر بیماری قلبی عروقی در کودکان تاثیر می گذارد .

یادآوری می شود: روز جهانی قلب آخرین یک شنبه سپتامبر هر سال توسط بنیاد جهانی قلب در سال 2000 پیشنهاد شده است و شعار امسال این بنیاد، قلبی سالم، خانه ای سالم، دنیایی سالم است که تاکید آن بر سلامت قلب زنان و کودکان است. /س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.