کارشناس تغذیه بیمارستان بوعلی سینا ساری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه اسفناج از کم خونی جلوگیری می کند گفت: کسانی که دچار کم خونی شدند اسفناج را در سبزی خوردن خود قرار داده و هر روز حداقل سه برگ اسفناج بخورند و این سبزی تقویت کننده قلب است .
مظفری با بیان اینکه اسفناج مخصوصا بورانی تمیزکننده دستگاه هاضمه است افزود : گوگرد موجود در اسفناج باعث قلیایی شدن خون می شود و آهکی که در اسفناج وجود دارد باعث استحکام استخوان می شود و اگر به صورت تازه و خام خورده شود کمبود املاح معدنی بدن را جبران می کند .
وی گفت: اگر مبتلا به ضعف بدن یا اعصاب هستید چند روز صبح نصف استکان آب اسفناج با نصف استکان آب شاهی همراه کمی آب بنوشید .
وی با بیان اینکه برای یبوست از دم کرده تخم اسفناج استفاده کنید گفت : 5 گرم تخم اسفناج را در یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه دم کرده و سپس میل کنید .
این کارشناس تغذیه گفت : افرادی که درد مفاصل دارند کمتر اسفناج مصرف کنند همچنين مصرف این سبزی برای بیماران کبدی مفید است و افرادی که ورم معده دارند از خوردن آن خودداری کنند .
مظفری افزود : هضم اسفناج آسان است و مصرف آن برای اطفال کم اشتها و کودکانی که از رشد جسمی عقب ماندند مفید است و مبتلایان به نقرس از خوردن اسفناج خودداری کنند .
وی گفت : اسفناج پخته شده را زیاد نگه ندارید زیرا در آن تغییرات شیمیایی ایجاد می شود و سم تولید می کند و مصرف این سبزی برای افرادی که افسرده هستند یا احساس خستگی می کنند نیز مفید است .
وی با تاکید بر این که تخم اسفناج برای طحال مضر است تصریح کرد جویدن اسفناج دندان و لثه را محکم می کند .
مظفری گفت : اسفناج خام را میان خمیر بگذارید و در فر یا روغن کنجد بپزید و اسفناج پخته برای سرفه های خشک / آسم و گرفتگی صدا مفید است ./ب