به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکززنجان رئیس كمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی به وجود خاك سولفور در معدن انگوران اشاره كرد و گفت: برای بهره برداری از این خاك گران قیمت، باید واحد فرآوری آن هرچه سریع تر راه اندازی شود.
عبدالهی بر لزوم جذب سرمایه گذار برای احداث این واحد صنعتی تاكید كرد و افزود:معدنكاران زنجانی نباید خود را محدود به بهره برداری از سرب و روی در این استان كنند و بلكه معدنكاران می توانند علاوه بر برداشت آهن و مس، از معادن موجود در سایر استانها و كشورها بهره برداری كنند.
وی برنامه اصلی معدنكاران چینی را استفاده از معادن سایر كشورها دانست ویادآورشد: این كشور مواد خام معدنی را از كشورهای مختلف از جمله ایران خارج و محصولات فرآوری شده را به آنجا صادر می كند.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی، توان واحدهای معدنی و صنعتی استان زنجان را بسیار بالا توصیف كرد و گفت: باید از این ظرفیت برای بهره برداری از معادن كشور و فرآوری محصولات جدید بهره گرفت.
عبدالهی معدن مهدی آباد را ذخیره ای بزرگ از سرب و روی دانست و ادامه داد: معدنكاران زنجانی امروز به تمام دانش فنی سرب و روی دست یافته اند و به خوبی می توانند بهره برداری مناسب و حداكثری را از معدن مهدی آباد داشته باشند.
وی به حمایت همه جانبه نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه كشور برای راه اندازی واحد فرآوری سولفور توسط معدنكاران زنجانی اشاره كرد و افزود: برای دستیابی به موفقیت و توسعه همه جانبه باید با اتحاد و همدلی حركت كرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، نیز در این جلسه، به وجود 241 معدن در این استان اشاره و اظهار كرد: فقط 173 معدن ازاین تعداد در حال حاضر فعال هستند.
وی فعالیت 100 درصدی واحدهای فرآوری مواد معدنی سرب و روی را نیازمند تامین یك میلیون و 800هزار تن خاك معدن دانست و خاطرنشان كرد: عملكرد 70 درصدی این واحدها نیازمند تامین یك میلیون و 200 هزار تن می باشد كه درحال حاضر با تامین سالانه 700 هزار تن خاك از معدن انگوران، فقط 30 درصد ظرفیت این واحدها فعال است./ب