به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک متخصصان گوش، حلق و بيني رنگ زبان را نشانهاي از سلامت تلقي ميكنند، بخصوص وقتي كه در كودكان زبان دچار نوعي بيماري قارچي به نام برفك ميشود يا در بزرگسالان زماني كه رنگ و بافت سطحي زبان به دليل رعايت نكردن بهداشت يا استعمال سيگار و مواد مخدر دچار تغييراتي ميشود.
بيجهت نيست كه در طب سنتي نيز داشتن يك زبان مرطوب، صورتيرنگ و كمي زبر، از علائم سلامت بدن شناخته شده است. اما تغييرات رنگ و بافت زبان در مواردي بسيار هشداردهنده و نشاندهنده احتمال بروز بيماريهاي خطرناكي چون سرطان حفره دهان و زبان يا بيماريهاي مزمن كليوي و كبدي است، ولي در برخي موارد نيز تغيير رنگ زبان نشانه بيماري نيست و نياز به درمان خاصي نيز ندارد كه سفيد شدن سطح زبان از اين موارد است.اگر روي زبان زخمي ايجاد شود كه بيش از دو هفته بماند، نياز به بررسي جدي دارد، چراكه ميتواند نشانه اوليهاي از سرطان حفره دهان و زبان باشد.
تغيير رنگ زبان :متخصصان اطفال به پريدگي رنگ زبان كه ميتواند از رنگ سفيد تا خاكستري را شامل شود، به عنوان نشانهاي براي بررسي سلامت سيستم گوارشي كودك بسيار توجه ميكنند. به اعتقاد اين متخصصان، معمولا چنين تغيير رنگي در زبان، بيشتر در اطفال بالاي يك سال به چشم ميخورد و علت آن رژيم غذايي نادرست و مشكلات گوارشي ناشي از آن است. اين بچهها معمولا روده تنبلي دارند و عمل بازدم را براحتي انجام نميدهند. در رژيم غذايي آنها از فيبر غذايي به اندازه كافي استفاده نميشود و خشك شدن زبان اين كودكان نيز به علت كم بودن ترشح غدد بزاقي و آب بدن است. برخي از افراد به صورت ژنتيكي داراي زبانهاي پرزدارهستند، بدون آنكه دچار بيماري خاصي باشند. همچنين زبان برخي افراد در نقاط مختلف، داراي چند رنگ است كه به آن زبان جغرافيايي ميگويند.
جداي از اين موارد، تغييرات رنگ و بافت زبان تنها در چند مورد بايد جدي گرفته شود: در هنگام بروز بيماري قارچي برفك (بروز لكههاي سفيد روي زبان)، به دنبال رعايت نكردن بهداشت و مصرف دخانيات و مواد مخدر و نيز به علت بيماريهايي چون ايدز كه با نقص سيستم ايمني بدن همراه است./ب