مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: ظرفیت و تسهیلات ارائه شده در طرح مسکن ویژه بهتر است در راستای نوسازی بافت های فرسوده مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، عليرضا جعفری ابراز امیدواری کرد که طرح ویژه مسکن تهران بتواند عملکرد مثبت و موفقی در راستای تأمین نیاز مسکن شهروندان داشته باشد.
وي با بیان این که شهر تهران با تهدیدهای بالقوه ای در محدوده بافت های فرسوده و ناپایدار  مواجه است،گفت: ارائه طرح هایی که به منظور ساماندهی بحث مسکن در نظر گرفته شده است، می بایست به گونه ای برنامه ریزی شود تا با کاهش تهدیدهای ناشی از وقوع زلزله در بافت های فرسوده و ناپایدار بتواند حسب تکالیف قانونی شهر تهران را درمسیر تحقق اهداف چشم انداز 1404 به وضعیت پایداری رساند.
جعفری قیمت تمام شده ساخت مسکن و توان اقتصادی شهروندان برای تأمین مسکن را دو عامل بسیار تأثیرگذار در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: طبیعی است برای دستیابی به شرایط مطلوب زندگی در مسکنی پایدار و با کیفیت، با توجه به وضعیت بازار فعلی در بحث مصالح ساختمانی و لزوم استفاده از ظرفیت های فنی و مهندسی و پیمانکاران مجرب، هزینه تمام شده ساخت مسکن به ویژه برای ساکنین بافت های فرسوده بسیا بالا است.
وي در ادامه افزود: توان اقتصادی شهروندان ساکن در بافت های فرسوده به گونه ای نیست که بتوانند هزینه اولیه ساخت مسکن را تأمین نمایند؛ از این رو زندگی در فضایی ناپایدار و غیر ایمن و بعضاً نامطلوب را به بلاتکلیف شدن ترجیح می دهند.  
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن اشاره به تراکم بالای جمعیت در بافت های فرسوده، تصریح کرد: بعضاً شاهد استقرار چندین خانواده در یک ساختمان فرسوده هستیم که به دلیل کمبود توان اقتصادی حاضر به نوسازی نيستند.
به گفته مهندس جعفری، ارائه تسهیلات مالی برای ساکنین این بافت ها، انگیزه تخریب و نوسازی را در این افراد به وجود خواهد آورد.
وي با بیان این که زیرساخت های شهری و تأسیسات در محدوده مرکزی شهر تهران از ظرفیت قابل قبول تری نسبت به سایر نقاط برخوردار است، تأکید کرد: اگر با توسعه شهر، فضاهای سکونتگاهی بدون توجه به سرانه های خدماتی و زیرساختی توسعه یابند، قطعاً در آینده با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد.  
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که شرایط اقتصادی که برای تأمین طرح مسکن ویژه تهران اعلام شده، قابل تأمل است، خاطرنشان کرد:" این شرایط می بایست به گونه ای باشد که اقشار کم درآمد که بعضاً ساکن بافت های ناپایار و فرسوده در شهر هستند نیز توان ورود به این بازار را داشته باشند.  
جعفری ادامه داد:  در غیر این صورت فرآیند تولید مسکن در سبد افرادی قرار می گیرد که مسکن به عنوان موضوعی برای سرمایه گذاری آنها مطرح است و این امر افزایش بالای قیمت تمام شده مسکن را در برخواهد داشت.  
وي مکان یابی اجرای طرح مسکن ویژه تهران را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت:  این طرح نباید در محدوده حاشیه شهر که فاقد سرانه های خدماتی، عمومی و زیرساخت های اولیه است اجرا شود، چرا که در این صورت شاهد توسعه نامتوازن شهر  خواهیم شد.  
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: باید بتوانیم ظرفیت هایی همچون طرح مسکن ویژه تهران، تسهیلات مسکن مهر و یا طرحی در قالب پشتیبان نوسازی را به گونه ای رقم زنیم که با جابجایی ساکنین بافت های فرسوده در ساختمان های معوض، اقدام به نوسازی بافت کرده و پس از گذشت پروسه یکساله نوسازی، آنان را مجدد به محل زندگی اولیه خود بازگردانیم.  
وي توجه به هویت محلات را در اجرای این طرح بسیار ضروری ذکر کرد و ادامه داد: نادیده گرفتن هویت فرهنگی محلات و احساس تعلق خاطر ساکنین، موجب گسستگی پیوندهای اجتماعی و خانوادگی شده و آسیب های جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.  
جعفري معتقد است می توان امکاناتی همچون مصالح ساختمانی، بازار مسکن و طرح های حمایتی مالی که در طرح مسکن ویژه تهران استفاده می شود، با مدیریت صحیح منابع و برنامه ریزی مناسب در داخل بافت های فرسوده هدایت نمود تا هم سرعت نوسازی بافت های فرسوده و ناپایدار افزایش یافته و هم نیاز اقشار کم درآمد به تأمین مسکن پایدار و با کیفیت مرتفع شود./ز
 

برچسب ها: املاک ، مسکن ، فرسوده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار