ریس سازمان سینمایی گفت:فیم سازی در عرصه سینمای دفاع مقدس بسیار مشکل است و من همیشه از زاویه دید فیلمساز به کارش نگاه می کنم.

به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران در کرمان، شب گذشته سومین نشست باز تعریف سینمای دفاع مقدس با حضور جواد شمقدری ریس سازمان سینمایی و جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه در تالار مشتاق هتل پارس کرمان برگزار شد.
سومین نشست باز تعریف سینمای دفاع مقدس شب گذشته با استقبال بسیار روبرو شد.
در ابتدای این نشست جواد شمقدری معاون سازمان سینمایی گفت: ما باید با جایگاه ایران در منطقه و خاورمیانه برای راهبردها و اهداف مدنظر به سینمای دفاع مقدس نگاه کنیم.
می دانم فیلمسازی در زمینه سینما دفاع مقدس بسیار سخت است وقتی با فیلم سازی در عرصه سینمای دفاع مقدس صحبت می کنم، سعی می کنم از زاویه دید او به فیلمنامه و کارش نگاه کنم. گرچه ما در این زمینه و برای این سینما ضعف هایی نیز داریم اما وقتی سینمای ایران جز 10 کشور برتر جهان می شود یعنی این سینما خوش درخشیده و برایش کار شده است.
شمقدری به کم بودن سالن های سینمایی در کشور اشاره کرد و گفت:باید قدر داشته هایمان را بدانیم ،گرچه مشکلاتی هم داریم مثلا کمبود سالن سینمایی اما اگر دولت کمک کند به سرعت مشکل برطرف می شود.
وی به وجود حلقه های مفقوده در حوزه فرهنگ اشاره کردو گفت:حلقه های مفقود بسيار در حوزه فرهنگ داریم که فقط مختص به این حوزه نیست بلکه در حوزه های دیگر نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر این مفهوم برای مسوولان ما جا بیفتد سینمای دفاع مقدس خود به خود پر مخاطب و با انگیزه خواهد شد، همانطور که فیلم ˈاخراجی هاˈ ساخته ˈمسعود ده نمکیˈ نه تنها به دلیل کمدی بودنش بلکه به دلیل پاسخ دادن به سووالات مردم مورد استقبال قرار گرفت.
رییس سازمان امور سینمایی گفت: سینمای دفاع مقدس از مراحل سینمای حادثه ای، حماسی و معرفتی عبور کرده و وارد حوزه اجتماعی شده است که مانند سایر بخش ها می تواند مساله ساز شود.
وی با اشاره به اینکه سینمای اجتماعی به همراه خود یک دیدگاه اعتقادی دارد که ممکن است به مرز سیاه نمایی کشیده شود، اظهار داشت: در این دوره سینمای جنگ با سینمای اجتماعی دخیل می شود که عمده فیلم های دفاع مقدس ما تا این مرحله آمده اند.
شمقدری، با بیان اینکه هر کس در هر جایگاهی مسوول است و باید پاسخگو باشد، ادامه داد: اما در سطح کلان مسوولان باید پاسخگو باشند و باید بر روی مسائل کلان فرهنگی بیندیشند ، نیاز جامعه را بیابند و سوژه فیلم ها را مطرح کنند که این کار هنوز انجام نشده است.
وی افزود: فیلم ها یا با دغدغه شخصی و ارتباط پژوهشی فیلمساز یا با تصمیم مسوولی که جایگاهی متزلزل دارد، تولید و ساخته می شود که در هر دو مورد تصمیم گیری ها ناقص خواهد بود زیرا هنرمند باید برای تولید یک فیلم دفاع مقدس 10 سال وقت بگذارد و سپس بازخورد و نتیجه آن را بررسی کند.
رییس سازمان امور سینمایی، تصریح کرد: حلقه های مفقوده بزرگی در فعالیت های فرهنگی ما بویژه در سینما وجود دارد که باید برای ساخت یک فیلم از اساس فرآیندها را بازنگری کرد.
شمقدری، با اشاره به اینکه عوامل متعددی برای ساخت یک فیلم دفاع مقدس دخیل هستند، گفت: در دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در کرمان 14 فیلم از این حوزه شرکت داشتند و به طور میانگین اگر هر سال 90 فیلم ساخته شود 10 درصد آنها در حوزه دفاع مقدس است.
وی بر لزوم حمایت از فیلمسازان دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: نوع فیلم های دفاع مقدس در دو سال گذشته به سمتی پیش رفته که هر یک به نوعی مسائل را برطرف و در مسیر ابعاد مختلف حوزه فرهنگ حرکت می کنند.
شمقدری، در بخش دیگری از سخنانش به چاپ کاریکاتور موهن علیه دفاع مقدس در روزنامه شرق اشاره کرد و گفت: سربندهایی که رزمندگان ما به سر می بستند، آرمان های آنها بود و چگونه می شود که یک هنرمند این چنین کاریکاتوری را می کشد.
وی ادامه داد: بی شک این فرد نمی داند دفاع مقدس چه بود بلکه اگر می دانست این دوران در تاریخ تمدن ایرانی بعد و قبل از اسلام بی نظیر بوده است، چنین اقدامی را انجام نمی داد وی بیان کرد ./ي2
برچسب ها: شمقدری ، فیلم ، دفاع مقدس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار