به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا ، دکتر سید حسن امامی رضوی در مراسم افتتاح رسمی بیمارستان فوق تخصصی دیالیز و پیوند اعضا منتصریه در مشهد اظهار داشت : در سالهای اخیر توجه به حوزه سلامت موجب شده است که شاخصهای سلامت از جمله کاهش بیماری ها ، افزایش امید به زندگی ، کاهش مرگ و میر مادران ، رشد قابل توجهی داشته است .
وی با اشاره به اینکه ساخت و بهره برداری از بیمارستان پیوند اعضاء منتصریه نمونه ای از اقدامات انجام شده برای ارتقاء خدمات رسانی به مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی به شمار می رود خاطر نشان کرد : در حال حاضر 15 مرکز فراهم آوری پیوند اعضاء ،44 مرکز برداشت عضو از بیماران مرگ مغزی و 55 مرکز پیوند اعضاء در کشور فعالیت می کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام 32 هزار عمل پیوند کلیه ، 1600 عمل پیوند کبد ، 500 عمل پیوند قلب، 110 عمل پیوند لوزالمعده ، 50 هزار پیوند قرنیه و 4600 عمل پیوند مغز استخوان را از جمله اقدامات انجام شده تا پایان سال 90 در زمینه پیوند برشمرد .
دکتر امامی رضوی با اشاره به اینکه در بیشتر استانهای کشور مرکز پیوند کلیه فعال شده است خاطر نشان کرد : در حال حاضر 8 مرکز پیوند قلب، دو مرکز پیوند ریه ، شش مرکز پیوند کبد، 5 مرکز پیوند مغز استخوان و 55 مرکز پیوند قرنیه در کشور فعال است .
وی با اشاره به اینکه موارد اهداء عضو از بیماران مرگ مغزی در کشور در حال افزایش است خاطر نشان کرد : کشور ایران از کشورهای توسعه یافته در زمینه پیوند از بیماران مرگ مغزی در منطقه به شمار می رود و دارای بهترین میزان دهنده از بیماران مرگ مغزی (7/5 به ازای یک میلیون نفر ) در منطقه به شمار می رود .
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود : علیرغم محدودیت هایی که در بخش تامین تجهیزات به دلیل ایجاد تحریم ها در کشور ایجاد شده با همت دانشمندان کشورمان تمامی امکانات به منظور خدمات رسانی به عموم مردم فراهم شده است
وی خاطر نشان کرد : تولید داروهای نانو تکنولوژی ، ساخت دستگاههای دیالیز و دیگر تجهیزات پزشکی از جمله اقدامات مهم دانشمندان کشورمان در راستای خودکفایی به شمار می رود و تحریمهای ایجاد شده نه تنها موجب عقب رفت بلکه موجب پیشرفت کشورمان شده است . در آستانه میلاد با سعادت حضرت علی ابن موسی رضا (ع) مرکز آموزشی پژوهشی درمانی دیالیز و پیوند اعضاء منتصریه در مشهد مقدس به بهره برداری رسمی رسید.
به گزارش وب دا ، این مرکز از محل موقوفات آستان قدس رضوی در زمینی به مساحت سه هزار و 160 متر مربع و با زیربنای 9200 متر مربع در شش طبقه با هزینه ای بیش از 93 میلیارد ریال ساخته و برای تجهیز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است.
مرکز آموزشی پژوهشی درمانی دیالیز و پیوند اعضاء منتصریه پس از تجهیز از ابتدای امسال و پس از طی مراحل آزمایشی و انجام چندین عمل پیوند صبح امروز (پنجم مهر ماه ) با حضور جمعی از مسئولان بلند پایه کشور و استان از جمله حضرت آیت الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی ، دکتر امامی رضوی معاون درمان وزیر بهداشت ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از مدیران استانی و دانشگاهی به بهره برداری رسمی رسید .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم افتتاح این مرکز اظهار داشت : ساخت و بهره برداری از این مرکز یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزه سلامت به شمار می رود که با ظرفیت 64 تخت بستری به منظور خدمات رسانی به مجاوران و زائران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) با حمایت آستان قدس رضوی ساخته شده است
دکتر محمود شبستری با اشاره به اینکه این مرکز از ابتدای امسال پس از تجهیز با هزینه ای بیش از 120 میلیارد ریال و با بکارگیری 230 نفر پرسنل و حضور 30 عضو هیئت علمی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیده است خاطر نشان کرد : در این مدت بیش از 200 عمل پیوند کلیه ، یک پیوند قلب و سه پیوند مغز استخوان موفقیت آمیز در این مرکز انجام شده است .
قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خراسان رضوی با بیان اینکه این مرکز از معدود مراکز کشور و تنها مرکز شرق کشور در زمینه پیوند مغز استخوان به شمار می رود و تا کنون سه عمل پیوند مغز استخوان در این مرکز انجام شده است تصریح کرد : در گذشته بیماران برای پیوند مغز استخوان به استانهای دیگر مراجعه می کردند که با راه اندازی این بخش علاوه بر خدمات رسانی به بیماران استان به دیگر بیماران کشور می توان خدمات ارائه داد .
دکتر شبستری راه اندازی بخش کبد این مرکز را از برنامه های آینده برشمرد و خاطر نشان کرد : زیر ساختهای این بخش در حال آماده سازی است و تا دو ماه آینده عمل پیوند کبد نیز در این مرکز انجام می شود.
وی راه اندازی ستاد سلولهای بنیادی در این مرکز را از دیگر اقدامات مهم عنوان کرد و خاطر نشان کرد این ستاد علاوه بر انجام تحقیقات گسترده ، اقدامات درمانی با استفاده از سلولهای بنیادی را در دستور کار خود قرار داده است .
مهندس خلیل اکبری معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه موضوع طراحی و احداث بیمارستان منتصریه از سال 84 در دستور کار قرار گرفت و از سال 85 کار ساخت آن آغاز شد اظهار داشت : این مرکز در شش طبقه و نه هزار متر مربع در قالب آزمایشگاه ، رادیولوژی، اورژانس ، درمانگاه ، سه اتاق عمل ، ای سی یو ، بخش استریل، دیالیز زنان و مردان ، ایزوله و بخش بستری ساخته شده است./ح