رئیس‌جمهور با بيان اينكه فلسطين منهاي اشغالگري، اصل موضع ايران درباره اين كشور است، گفت: جمهوری اسلامی ایران قصد دخالت در تصمیم ملت فلسطین را ندارد اما همه باید کمک کنند تا ملت فلسطین بتواند درباره سرزمین‌اش تصمیم‌گیری کند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران محمود احمدی‌نژاد رئيس‌جمهور در حاشیه سفر به مقر مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNN آمریکا آزادی، حق انتخاب، احترام و عدالت را از حقوق اساسی همه ملت‌ها دانست که هیچکس حق محدود کردن آنها را ندارد و گفت: دوران زورگویی و یکجانبه‌گرایی در جهان به سر آمده و امروز همه ملتها در دنیا به دنبال دوستی، منطق و انسانیت هستند.

وي در ادامه در پاسخ به این سوال که انگیزه شما از حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد چیست؟ گفت: همواره برای ترویج صلح و دوستی برای همه ملت‌ها در سازمان ملل حضور یافته‌ام و این کار را از روی عشق و محبت به همه ملت‌ها و انسان‌ها انجام می‌دهم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که با توجه به تهدیدهایی که این روزها علیه ایران مطرح می‌شود، آیا احساس می‌کنید، حضور و سخنرانی شما در مجمع عمومی امسال حساس‌تر از قبل خواهد بود، اظهار داشت: همه حرفهایی که در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌شود، مهم است.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه ملت ایران در طول تاریخ حوادث بزرگی را پشت سر گذاشته است، افزود: تاریخ پرافتخار ملت ایران تجاوزها و حوادث بزرگی را در خود به یادگار دارد، اما ملت ایران از دل این حوادث باقی ماندند و متجاوزین و تهدیدکنندگان به تاریخ سپرده شده‌اند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: 10 سال قبل هم اشغالگران عراق و افغانستان به خیال خودشان تهدیدات جدی را علیه ایران مطرح می‌کردند، اما کاری از پیش نبردند.

وی تصریح کرد: امروز مردم دنیا کاملاً از وضع موجود ناراضی بوده و منتظر تغییرات اساسی در دنیا هستند و این تمام دنیا از جمله ایران را شامل می‌شود.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره اتفاقاتی که در واکنش به ساخت فیلمی موهن در مورد پیامبر گرامی اسلام(ص) صورت گرفت، خاطر نشان کرد: اصولاً هر اقدامی در توهین به مقدسات محکوم است اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که اعتراضات علیه چنین تحریکاتی نیز خارج از چارچوب و قاعده نباشد .

رئیس‌جمهور توهین به پیامبران الهی را کاری زشت و مصداق نقض آزادی بیان توصیف کرد و گفت: البته واکنش به یک اقدام زشت نیز باید در فضایی انسانی و معنوی انجام شود.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: البته ما نمی‌توانیم برای دیگر ملت‌ها تعیین‌ تکلیف کنیم اما تندروی، زاینده تندروی‌های بعدی است ولی باید در نظر داشت که امروز اکثریت ملت‌ها از درگیری و تنش رویگردان هستند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره اصلاحات مد نظر خود در عرصه بین‌المللی اظهار داشت: همه دنیا از ایران گرفته تا سایر کشورها و از جمله آمریکا امروز نیازمند اصلاحات است چرا که جامعه بشری هنوز به سرمنزل مقصود و سعادت عمومی نرسیده و اگر چه تلاش‌هایی شده اما آرزوهای متعالی بشریت محقق نشده و وضع عمومی وضعیتی مطلوب ندارد.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه اصلاحات و تغییرات مدنظر جمهوری اسلامی لزوماً به معنای تغییر رژیم‌ها نیست، بلکه تغییر در رفتارها، رویکردها و دیدگاه‌های افراد است، گفت: امروز خواست همه مردم دنیا استقرار عدالت و برخورداری از احترام و آزادی است و این خواسته‌ها در فضای گفتگوی منطقی همراه با دوستی محقق خواهد شد نه با جنگ و کشتار.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره آزادی بیان در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: همه مردم باید از آزادی بیان برخوردار باشند، چرا که آزادی جزء حقوق اساسی ملت‌هاست اما بالاخره هر کشوری این آزادی بیان را در چارچوب‌های متناسب با عقاید و فرهنگ خود تعریف می‌کند.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: در ایران، دولت بالاترین سطح آزادی را حتی برای مخالفان خود فراهم کرده و بنده به عنوان رئیس‌جمهور دائماً در میان مردم هستم و افرادی که روزانه با آنان ملاقات می‌کنم بدون اینکه گزینشی صورت گیرد از متن مردم هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره زندانیان در ایران و بازداشت برخی از افرادی که سابقاً در عرصه حکومت حضور داشتند، تصریح کرد: باید دو موضوع را از هم جدا کنید؛ بنده به شخصه به هیچ وجه دوست ندارم کسی در هیچ کجای دنیا و بویژه در ایران زندانی شود، اما باید در نظر داشت که در همه کشورها افراد در برابر قانون مساوی هستند و هیچ کس نباید امتیاز اضافه مطالبه کند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی از اوضاع سوریه اظهار داشت: همواره اصرار بر این داشتیم که خشونت‌ها باید در اولین فرصت در سوریه متوقف شود، اما متأسفانه عده‌ای مخالفان دولت سوریه را تحریک کرده و به آنان اسلحه می‌دهند.

احمدی‌نژاد افزود: نظر ما درباره سوریه و همه ملت‌های دیگر روشن بوده و آزادی، حق انتخاب، احترام و عدالت را حقوق اساسی همه ملت‌ها می‌دانیم که هیچ کس حق محدود کردن آنها را ندارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر کس از هر طرف در سوریه کشته شود باعث ناراحتی ما است، اظهار داشت: تاکنون تلاش زیادی کرده‌ایم تا طرف‌های درگیر در سوریه به تفاهم برسند، اما نمی‌توانیم نظرمان را به کسی تحمیل کنیم.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه به طور اساسی با نگاهی که رسیدن به هدف را با درگیری نظامی توجیه می‌کند، مخالف هستیم، تصریح کرد: در رایزنی‌های خود با کشورهای مختلف اعلام کردیم که هرکس دوستدار مردم سوریه است، باید مانع تشدید و ادامه درگیری‌های نظامی در سوریه شود و کمک کند طرف‌های درگیر در سوریه با یکدیگر تفاهم کرده و با برگزاری انتخابات اجازه دهند مردم سوریه درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره واقعه 11 سپتامبر و حوادث پس از آن خاطرنشان کرد: بهتر بود حداقل فردی که گفته می‌شد عامل حوادث 11 سپتامبر و رخدادهای پس از آن بود به طور علنی و شفاف محاکمه می‌شد تا حقیقت آشکار شود.

احمدی‌نژاد افزود: نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا نشان می‌دهد، بیشتر مردم آمریکا درباره علل اصلی حادثه 11 سپتامبر دچار ابهام هستند؛ اما وقتی کسی سوالی درباره این حادثه می‌پرسد، جنجال به راه‌ انداخته می‌شود؛ در حالی که این رخداد بهانه اشغال دو کشور قرار داده شد که درگیری‌های آن همچنان ادامه داشته و بدون آنکه صحت و سقم ادعاها درباره این رخداد اثبات شود، روزانه صدها هزار نفر با تبعات آن درگیر هستند و افراد زیادی کشته، زخمی یا آواره می‌شوند.

وی ادامه داد: در حالی که اگر در یک تحقیق مستقل علت واقعی رخداد 11 سپتامبر مشخص می‌شد، می‌توانستیم با یک اراده جمعی با آن علت مقابله کنیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه به هیچ دلیلی نمی‌توان برخورد با یک گروه از افراد تروریست را بهانه اشغال یک کشور قرار داد، اظهار داشت: اگر یک گروه تروریستی مردم و مقامات کشور دیگر را ترور کرده و پس از آن در آمریکا پناه گیرند، آیا این مجوزی برای اشغال آمریکا خواهد بود؟

احمدی‌نژاد افزود: این اتفاقی است که درباره ایران رخ داده و کسانی که 16 هزار نفر از مقامات و مردم بی‌گناه ایران را ترور کرده‌اند در دامان آمریکا پناه گرفته‌اند، اما ملت ایران هرگز ملت و دولت آمریکا را مقصر این رخدادها قلمداد نکرده است.

رئیس‌جمهور گفت: آیا حمله آمریکا به افغانستان و عراق باعث ریشه‌کنی تروریسم شده‌ است و آیا این مشکل در مسیر حل و فصل قرار گرفته یا تشدید شده است؟

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که اگر چنین رخدادی در ایران روی می‌داد، دولت ایران چه واکنشی داشت، خاطر نشان کرد: ایرانیان حتماً به دنبال شناسایی و برخورد با عوامل و ریشه‌های اصلی چنین واقعه‌ای می‌رفتند و بی‌دلیل دولت‌ها و ملت‌های دیگر را متهم نمی‌کردند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: نمی‌خواهم به این مساله بپردازم که اساساً القاعده را چه کسانی بوجود آورده‌اند، باید دید که به بهانه مقابله با تروریسم چه تعداد از نیروهای آمریکایی کشته شده‌اند و همچنین چه تعداد از افراد در کشورهای اشغال شده کشته، زخمی یا آواره شده‌اند و در مقابل آن به جای اصلاح وضعیت، دامنه تروریسم به دیگر کشورهای منطقه نیز کشیده شده است.

احمدی‌نژاد گفت: قطعاً دولت آمریکا می‌توانست روش بهتری را در مقابله با تروریسم پیگیری کرده و با هزینه کمتر و روش‌های راحت‌تر این مشکل را حل و فصل کند، اما کشتن بیش از یک میلیون نفر در ازای خونخواهی سه هزار کشته حادثه یازده سپتامبر بیش از آنکه باعث مهار تروریسم شود باعث تشدید افراط‌گرایی در منطقه شده و از سوی دیگر برخی رفتارهای آمریکایی‌ها در منطقه که ناشی از عدم شناخت فرهنگ وعقاید مردم بوده باعث تشدید مشکلات شده است.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سوالی مبنی بر محکوم کردن اقدامات و رویکردهای ایران از سوی آمریکا اظهار داشت: آمریکایی‌ها عادت کرده‌اند که ما را دائماً محکوم کنند چنانچه انقلاب اسلامی ملت ایران و کنار گذاشتن دیکتاتور حاکم بر این کشور، برقراری آزادی، جلوگیری از غارت ثروت‌های ملت، مقابله با تروریست‌های گردن‌کلفت منطقه و خونخوارانی چون صدام، پافشاری بر قانون، عدالت و حقوق اساسی از سوی ایرانیان را محکوم کردند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری که موضع ایران در قبال رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد قرار می‌داد، تصریح کرد: اگر گروهی اشغالگر آمریکا را اشغال کرده، خانه‌ها را بر سر مردم خراب کنند، جوانان را به زندان انداخته، 5 جنگ علیه آمریکا بر کشورهای همسایه‌اش تحمیل کنند و دیگران را تهدید کند، شما حاضر هستید به او کمک کنید؟

رئیس‌جمهور افزود: ما خواهان محو اشغالگری، جنگ‌طلبی و کشتن زنان و کودکان هستیم و راه‌حل این مشکل را به رسمیت شناختن حق حاکمیت مردم فلسطین می‌دانیم.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: اگر فلسطین منهای اشغالگری را تصور کنید چه چیز باقی خواهد ماند؛ این حقیقت، موضع جمهوری اسلامی ایران درباره فلسطین است.

رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران قصد دخالت در تصمیم ملت فلسطین را ندارد اما همه باید کمک کنند تا ملت فلسطین بتواند درباره سرزمین‌اش تصمیم‌گیری کند و هر تصمیمی گرفت مورد حمایت و احترام همگانی باشد؛ این مسئولیت مشترک همه ماست که به رفع اشغالگری، زورگویی و تحمیل کمک کنیم و نباید اجازه دهیم نظری از بیرون به ملت فلسطین تحمیل شود.

وی گفت: بنده به عنوان یک سیاستمدار قبل از سخن گفتن درباره شکل حکومت‌ها و اینکه به عنوان مثال در فلسطین چه حکومتی سر کار بیاید علاقمندم درباره حقوق ملت فلسطین صحبت کنم و بر حق برخورداری از آزادی، احترام و عدالت برای آنها تأکید داشته باشم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اسناد سازمان ملل بر تضییع حقوق ملت فلسطین صراحت دارد، گفت: براساس اسناد سازمان ملل مبارزه ملت فلسطین برای حقوق خود به رسمیت شناخته شده و کشتار مردم فلسطین به دست صهیونیست‌ها محکوم شده است اما متأسفانه امروز شورای امنیت بجای مجمع عمومی سازمان ملل حاکم است و این اسناد خیلی مؤثر واقع نمی‌شود، اما امیدوارم بالاخره مجمع عمومی سازمان ملل جایگاه واقعی خود را بازیابد و این اسناد منشأ اثر شود.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره موضع وی درباره هولوکاست، اظهار داشت: بنده درباره یک حادثه تاریخی چند سوال مطرح کردم و گفتم که وقتی تحقیق درباره یک رخداد تاریخی ممنوع می‌شود، این خود ابهام بوجود می‌آورد و همگان از خود می‌پرسند که چرا محققین درباره این حادثه از کار خود منع شده و حتی به زندان می‌افتند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به اصرار خبرنگار سی.ان.ان درباره موضع صریح وي درباره درستی یا عدم درستی واقعه هولوکاست، افزود: آیا شما به آزادی عقیده و تحقیق اعتقاد دارید یا خیر؟ اگر شما سوال می‌پرسید نباید به دنبال آن باشید که بنده همان پاسخ مورد نظر شما را ارائه کنم و این کار شما تفتیش عقیده است نه مصاحبه.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: من در موضع قضاوت نیستم، بلکه از آزادی دفاع می‌کنم و می‌گویم که اگر حادثه‌ای رخ داد محققین و مورخین باید بتوانند درباره آن تحقیق کنند و نظر موافق و مخالف خود را آزادانه اعلام کنند.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: اگر فرض را بر این بگیریم که چنین حادثه‌ای در تاریخ رخ داده است باز هم باید پرسید این حادثه کجا رخ داده و عاملین آن چه کسانی بودند و پرسید که چه ارتباطی بین این واقعه با اشغال سرزمین فلسطین و کشتار ساکنان آن داشته است؟ نمی‌توان اگر حادثه‌ای در جایی اتفاق افتاد کسانی را که در آن رخداد نقشی نداشته‌اند مجازات کرد.

احمدی‌نژاد گفت: اگر این حادثه صرفاً یک رخداد تاریخی است چرا سیاستمداران تا این حد درباره آن حساسیت دارند؟ امروز دیگر تکلیف این موضوع کاملاً روشن است و همه فهمیده‌اند که پشت پرده ماجرا چیست.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که واکنش ایران در قبال حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به این کشور چیست، گفت: پاسخ ایران معلوم است چرا که هر کشور و ملتی در برابر تهاجم از خود دفاع خواهد کرد اما سوال ما این است که چرا باید شرایطی در دنیا وجود داشته باشد که عده‌ای به خود اجازه دهند کشوری بزرگ و تاریخی مثل ایران را تهدید کنند.

احمدی‌نژاد افزود: صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند تا با ماجراجویی خود را از بن‌بستی که در آن قرار گرفته‌اند نجات دهند، اما تهدیدات آنها علیه ایران راه به جایی نخواهد برد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: موضوع کاملاً در حوزه اختیارات و تصمیمات ملت آمریکاست و ما به حق انتخاب مردم این کشور احترام می‌گذاریم و قصد ندارم درباره این موضوع سخن بگویم تا احتمالاً دخالت در امور داخلی آمریکا مصداق نیابد.

احمدی‌نژاد افزود: یقین دارم مردم آمریکا به دنبال جنگ و درگیری نیستند چرا که دوران زورگویی و یکجانبه‌گرایی به سر آمده و امروز همه در دنیا به دنبال دوستی، منطق و انسانیت هستند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره محدودیت‌ها برای زنان و همجنس‌گرایان در ایران تصریح کرد: زنان در ایران هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های اجتماعی و انجام کارهای معمولی خود ندارند اما بحث همجنس‌بازان موضوع دیگری است که حمایت از آنها از تبعات اندیشه سرمایه‌داری و قدرت است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: همجنس بازی به تایید همه ادیان الهی ممنوع و کاری بسیار زشت است و جای تعجب است که چطور به خاطر چند رای و راضی کردن بعضی افراد عده‌ای از این کار زشت حمایت می‌کنند.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: مشکلات جامعه بشری بسیار فراتر از مشکلات اینچنینی است و در حالی که هنوز حقوق اساسی انسان‌ها از جمله آزادی، عدالت و احترام محقق نشده است سخن گفتن از چنین مسائلی هیچ توجیهی ندارد.

احمدی‌نژاد در پايان با طرح این سوال که آیا کسی از همجنس بازی متولد می‌شود، گفت: این کار بستن راه تداوم نسل‌هاست و اگر کسانی به کار زشتی علاقه داشتند نباید مخالفان آن را، مخالف آزادی توصیف کنند.
انتهاي پيام/س2



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار