به گزارش خبرنگار
حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران در مراسم اختتاميه جشنواره ادبي هشت كه عصر ديروز با حضور سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي علي اسماعيلي معاون فرهنگي وزير ارشاد غلامعلي حداد عادل، حميدرضا شاه آبادي، اميرحسين فردي، مجتبي رحماندوست، محمد حسني مديرعامل بنياد ادبيات داستاني ايرانيان و محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري و حسين فتاحي دبير جشنواره در تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد.
علي اسماعيلي گفت: اهانت به ساخت مقدس پيامبر اكرم(ص) را تسليت و تقارن دهه كرامت و هفته دفاع مقدس را تبريك عرض مي كنم و تشكر ويژه را از همه دست اندركاران و برگزاركنندگان جشنواره ادبي هشت دارم.
وي ادامه داد: امروزه تلاش براي ترويج سيره اهل بيت(ع) به ويژه امام هشتم سرلوحه فعاليت هاي ديني و فرهنگي كشور است و ابتكار جشنواره هاي اين چنيني و جشنواره هاي بين المللي امام رضا(ع) و تاسيس بنياد فرهنگي و هنري امام رضا(ع) در جهت تعيين شناخت آن حضرت در همه ابعاد از افتخارات نظام اسلامي است و وزارت ارشاد به عنوان متولي امر فرهنگ از اينگونه حركت ها حمايت جدي مي كند.
سرپرست معاونت فرهنگي وزارت ارشاد گفت: همه مقاومت ها و ايثارها در 8 سال دفاع مقدس با تمسك به آموزه هاي ديني به ويژه امام رضا(ع) و رشادت هاي رزمندگان و شهداي اين مقاومت عظيم جهاني نگذاشت تا وجبي از خاك كشور به دست دشمنان اسلام و نظام جمهوري اسلامي بيفتد.
غلامعلي حداد عادل نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه مراسم افزود: در گذشته در سنت ادبي ما داستان نويسي به سبك غرب كه در حال حاضر رواج دارد مرسوم نبوده و در واقع شعر چهره اصلي ادبيات ايران به شمار مي رفت البته قبل از پيروزي انقلاب اسلامي به ندرت داستانهايي با قابليت نقد منتشر مي شد اما با اين حال هنرمندان و مسئولان در حوزه اين نوع ادبيات بايد توجه ويژه اي داشته باشند.
وي ادامه داد: داستان و ادبيات في نفسه تاثير گذار و الهام بخش سينما و تلويزيون است بنابراين از ظرفيت هاي ادبيات داستاني نبايد غافل شد و به نظر من تاسيس بنياد ادبيات داستاني ايرانيان براي حمايت جدي داستان كاري ارزشمند است.
حداد عادل گفت: مقام معظم رهبري همواره به ادبيات توجه و به قدرت تاثيرگذاري رمان وقوف كامل دارند حتي ايشان رمان هايي كه مطالعه ميكنند در آخر تحليل شان را در چند صفحه مي نويسند و اين حركت پيامي ارزشمند براي اهالي فرهنگ است چرا كه رهبر فرزانه كشور همواره مشوق و منتظر پديده هاي والاي ادبيات داستاني در ايران انقلابي دارند.
محمد حسني مديرعامل بنياد ادبيات داستاني ايرانيان در طي مراسم افزود: بنياد ادبيات داستاني ايرانيان وظيفه خود ميداند كه بر اهداف معنوي و هويتي جامعه قدم بردارد و ادبيات داستاني كه پايه هنرهاي ديگر است را بيش از پيش حمايت كند.
وي گفت: تاثير معنوي امام هشتم ما شيعيان بر 8 سال دفاع مقدس مشخص است و خوشحاليم كه توانستيم جشنواره ادبي 8 را برگزار كنيم تا علاقه مندان به ساحت مقدس امام رضا (ع) و دفاع مقدس در آن شركت نمايند.
حسني تصريح كرد: لازم ميدانم تا چند تشكر ويژه از مقام عالي وزارت ارشاد معاونت فرهنگي وزارت ارشاد، صدا و سيما به خصوص آقايان دارابي و فرجي گروه بسيج صدا و سيماي جمهوري اسلامي و دبير جشنواره حسين فتاحي داشته باشم.
حسين فتاحي دبير جشنواره ادبي هشت در ادامه گفت: مدت زمان فراخوان جشنواره 40 روز بود كه به دليل كرامت امام رضا (ع) و جايگاه دفاع مقدس، جشنواره با استقبال خوبي روبرو شد كه ما بر آن شديم تا گروه داوري را گسترده تر كنيم.
وي افزود: آثار راه يافته به داوري در سه قالب، داستان كوتاه، خاطره و داستان كوتاه كوتاه ، 300 اثر بود كه 60 اثر به مرحله نهايي راه يافت اما حجم آثار در قالب خاطره كمتر از داستان كوتاه بود و دليل آن نگفتن خاطره توسط رزمندگان دفاع مقدس به دليل ريا نشدن است.
فهرست برندگان و تقديري هاي جشنواره ادبي هشت به شرح زير است:
بخش داستان كوتاه:
رتبه اول: ماموريت اثر معصومه عيوضي و رتبه دوم: مردي پر از ماهي گلي، مهدي زارع و آهو اثر سميه رشيدي.
رتبه سوم: سربند باز شده اثر معصومه ميرزائي و اينجا كسي خواب نيست اثر سعيد تشكري.
تقدير شدگان بخش داستان كوتاه:
عزرائيل در سنگر بغلي اثر منصور آستركي، كورسو اثر ابوالفضل بصيري، يوريك اثر احسان قديري و جا كليدي اثر فاطمه جهانگشته،
تقدير شدگان بخش داستان كوتاه كوتاه:
گمشده اثر سيد ابراهيم پيره ، آن پنج نفر اثر مرجان رياحي ، سعادت اثر زهرا احمدنژاد.
رتبه هاي دوم و سوم بخش خاطره به ترتيب فاطمه باقريان براي كرايه - سوغاتي و حسين اسماعيلي براي روز مقاومت هستند و زهرا ابراهيمي و عليرضا عسگري به ترتيب براي آثار آقاي معجزه هاي سپيد و پاهاي جامانده در جبهه در اين بخش تقدير شدند./ي2