احمد اصل هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مراکز بهداشتی و درمانی یکی از موسسات مهم ارائه دهنده خدمات که با امکانات و تسهیلات ویژه خود در بهبود افراد بیمار که احتیاج به نظارت دائمی پزشک و سایر مراقبت های بهداشتی و درمانی دارند نقش اساسی ایفا می کنند.
وی گفت: در سال های اخیر مسئله عفونت بیمارستانی و آلودگی کارکنان مراکز درمانی به باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و همچنین خطرات ناشی از ویروس هپاتیت B و HIV یکی از مسائل عمده مورد توجه سازمان های بین المللی بویژه سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
محقق کشورمان در ادامه راههای انتشار عفونت های مراکز بهداشتی و درمانی را بر شمرد و افزود: عفونت درون زا و عفونت برون زا از طریق تماس بین بیماران، هوا، از طریق حاملین دائمی یا موقت، از طریق اشیا آلوده، ملاقات کنندگان یا دیگر منابع طبیعی صورت می گیرد که در این راستا اهمیت کنترل اپیدمی آنچنان است که در کشورهای پیشرفته قوانین و مقررات خاصی را برای مسئولان مراکز بهداشتی و درمانی وضع کرده و آنها را به اجرای آنها موظف ساخته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رعایت ضوابط و استانداردها در خصوص بهداشت محیط به طور عام و بهداشت فردی بالاخص همگام با مدیریت صحیح و اتخاذ یک خط مشی و استراتژی در جهت اصلاح و بهینه سازی سیستم مدیریت را از عوامل ارتقا نظام سلامت به خصوص در شرایط بحران و بلایا عنوان کرد./ح