به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛دكتر عليرضا سركاكي در گفتوگو با خبرنگاران ـ با بيان اين مطلب عنوان كرد: داوطلبان تحصيل در مقطع دكتري تخصصي پژوهشمحور فيزيولوژي بايد حائز شرايطي از قبيل مقالات چاپ شده ISI و سابقه تأليف باشند كه با توجه به فراخوان اعلام شده، مدارك اين افراد براي تأييد به وزارتخانه ارسال ميشود و در صورت تأييد وزارتخانه از نظر نوع و كميت مدارك، داوطلبان براي مصاحبه به مركز معرفي ميشوند.
وي با بيان اين كه اين مركز به تناسب ظرفيت، فضا و تجهيزات در انجام طرحهاي تحقيقاتي دانشجويان ديگر دانشگاهها هم همكاري ميكند، تصريح كرد: دانشجويان خوزستاني مشغول به تحصيل در ديگر دانشگاهها در صورتي كه مايل باشند و در جهت كاهش هزينهها و مشكلات تردد ميتوانند طرحها و پاياننامههاي تحقيقاتي خود را در مركز بگذارنند، موضوعات مرتبط با معضلات استان يا كشور استخراج و به اين دانشجويان پيشنهاد ميشود.
رئيس مركز تحقيقات فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز تصريح كرد: از زمان تاسيس مركز در اوايل سال 86 تاكنون مقالات بسياري از سوي پژوهشگران مركز در ژورنالها بينالمللي و داخلي به چاپ رسيده است.
اين استاد دانشگاه كه يكي از نخستين فارغالتحصيلان دكتري فيزيولوژي كشور است، افزود: مركز تحقيقات فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي اهواز يكي از مراكز تحقيقاتي شناخته شده در كشور است و دانشگاه علوم پزشكي اهواز سومين دانشگاهي است كه در سال 75 موفق به اخذ مجوز پذيرش دانشجوي دكتري فيزيولوژي شد كه اكنون مجوز پذيرش دانشجوي دكتري پژوهشمحور در اين رشته را هم اخذ كردهاست.
سركاكي با تصريح بر استراتژي فعلي وزارتخانه براي حركت به سمت راهاندازي مراكز تحقيقاتي بهمنظور رفع مشكلات كشور با تحقيقات، اظهارداشت: در حال حاضر تعداد مراكز تحقيقات در كشور زياد است و در بسياري از زمينهها مانند بيوتكنولوژي، توليد داروهاي جديد و تجهيزات و ابزارهاي پزشكي موفقيتهاي چشمگيري كسب كردهايم و اميدواريم اين مركز تحقيقات هم با ديد باز مسئوولان و تخصيص بودجههاي خوب همچنان حركت پرشتاب و موفقيتآميز خود را استمرار دهد.
وي با بيان اينكه تحقيقات آتي مركز قرار است روي بيماري MS پيگيري و متمركز شود، افزود: در آينده مدلهاي حيواني اين بيماري را ايجاد و تحقيقات مركز را به اين سمت هدايت ميكنيم و اميدواريم اين تحقيقات ذرهاي از مشكلات جامعه را رفع كند.
رئيس مركز تحقيقات فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز خاطرنشان كرد: از نظر سطح تحقيقات مركز نسبت به جهان از نظر الكتروفيزيولوژي خيلي عقبتر نيستيم اما شايد از نظر ژنتيكي و مولكولي از ما جلوتر باشند. تا چند سال اخير بيماريهايي مثل پاركينسون و آلزايمر بيماريهاي مهمي تلقي نميشد اما با پير شدن جمعيت كشور بايد بيشتر به اين بيماريها توجه كنيم.
سركاكي بيماريهاي پاركينسون و آلزايمر را بيماريهاي "تحليل رونده عصبي" تعريف كرد و افزود: هنگامي كه انسان پير ميشود، در صورتي كه ديگرشرايط و ژن بيماري را داشته باشد، به اين بيماريها مبتلا ميشود. در ابتلا به اين بيماريها تغذيه، محيط زندگي، انواع استرسها و ژنتيك نقش بسياري ايفا ميكنند كه در مورد علت ژنتيكي اين بيماري در ايران كمتر كار شده و بيشتر در جنبههاي فيزيولوژي و بيوشيمي آن تحقيقات انجام شده است./س