به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،همانطور که میدانید هر چندسال یکبار در دنیای اسمارتفون ها یک انقلاب بزرگ روی میدهد که این صنعت را به طور کلی تحتالشعاع قرار میدهد و فصل تازهای را شروع میکند. این انقلاب ممکن است تحولی در رابط کاربری گوشی مانند عرضه نسل اول آیفون و یا تحول صفحه نمایش گوشی و عرضه پنل های اچدی و سهبعدی باشد. در این مقاله میخواهیم پیشبینیهایی در مورد تحولات نسل آینده اسمارتفون ها داشته باشیم و با توجه به شایعات و علاقهمندیهایمان این گجتهای دوست داشتنی را در آینده قلم بزنیم.
طبق قانون مور پیشبینی میشود که هر پنج سال یکبار یک تحول در صنعت الکترونیک، گجتهای مختلف را حدوداً ده برابر سریعتر از گذشته کند. اگر به نمودار بالا نگاه کنید این سیر تقریبی را در آیفون و مکبوکهای اپل مشاهده میکنید. طبق این نمودار در سال ۲۰۱۷ شاهد انقلابی خواهیم بود و اسمارتفون ها در آن زمان بسیار پیشرفته تر از حالا خواهند بود. منظور ما از تحول اینبار یک پردازنده چندین هسته ای چندین گیگاهرتزی، یا دوربین فلان مگاپیکسلی و وضوح ۴K در یک اسمارتفون نیست؛ اینها را هر کسی میتواند برای سال ۲۰۱۷ پیشبینی کند. منظور ما تحولات عظیمتری هستند که نحوه کاربری اسمارتفونها را دگرگون کنند و مشکلات استفاده امروزه از اسمارتفون ها را حل کنند.
صفحه نمایش با اندازه دلخواه!
انتقال حس بافت های مختلف
اگر صفحه نمایشهای اسمارتفونهای آینده چنین قابلیتی را پیدا کنند رابط کاربری و بازیها و اپلیکیشنهای دیگر تحول عظیمی پیدا خواهند کرد و تمها دیگر تنها برای تغییر رنگ کاربرد نخواهند داشت. با عوض کردن والپیپر گوشی میتوانید هر روز حس متفاوتی را هنگام آنلاک کردن گوشیتان داشته باشید.
در نهایت میتوانیم با اطمینان بگوییم که یکی از بهترین ویژگیهایی که میتواند به اسمارتفون های آینده بیاید همین صفحههای لمسی با انتقال حس است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید این ویدئوی مصاحبه CNet با شرکت Senseg یکی از سرمایهگذاران اصلی این ایده را مشاهده کنید.
خوانایی صفحه نمایش در هر شرایطی
اسمارتفونهای امروزی نسبت به گوشیهای بدون سیستمعامل قدیمی یا اصطلاحاً Dumb-Phoneها تقریباً از همه جنبهها پیشرفت داشتهاند به جز یک مورد: باتری. وقتی هر روز به محض رسیدن به خانه به دنبال شارژر میگردم در حالیکه پدرم چند روزی را با گوشی نوکیا ۶۳۰۰ خود بدون دغدغه سر میکند بیشتر به اهمیت یک منبع جدید انرژی برای باتری پی می برم؛ داستان وقتی آزاردهندهتر می شود که پدرم اختلاف قیمت یک میلیون تومانی گوشیهایمان را یادآور میشود!
مشخص است که باتری های نیکل-کادمیومی یا لیتیوم-یونی رایج دیگر آنطور که باید و شاید جوابگوی گجت های پرقدرت امروزی نیست تا جایی که شرکتی مانند اچتیسی رسماً اعلام میکند که عمر شارژ را فدای باریکی گوشی کرده است. اپل چندی پیش پتنتی را ثبت کرد که مشخص میکرد قصد دارد در آینده از باتری های هیدروژنی در محصولات خود استفاده کند. گفته میشود این نوع باتری که قرار است در آیفون، آیپد و مکبوکها به کار رود بتواند تا روزها یا هفتهها دوام بیاورد و این همان چیزی است که کاربران پرمصرفی مانند من منتظرش بودهاند. هنوز مشخص نیست که این فناوری چه زمانی به دست ما میرسد اما میتوان تقریباً مطمئن بود که تا سال ۲۰۱۷ فکری به حال مصرف بالای گجتهایمان شده باشد.
اما حالا که صحبت از شارژ بیسیم شد بگذارید یک پروژه جدید را در کیکاستارتر برایتان معرفی کنم؛ این پروژه در حقیقت ساخت یک کیف اسمارتفون است که میتواند به صورت بیسیم در هر جایی گوشی شما را شارژ کند. بدین ترتیب در طول روز هیچگاه شارژ کم نیاورید و نیازی به شارژرهای مزاحم و وقتگیر نیز نداشته باشید. ویدئوی این محصول را میتوانید در اینجا ببینید.
واقعیت افزوده
یک کاربرد جذاب دیگر این قابلیت میتواند در بازیهای اول شخص باشد. تصور کنید که ابتدا با استفاده از GPS نقشهای از خانه و اتاقها را به بازی بدهید و سپس بازی با پردازشهای مختلف خانهتان را به یک میدان جنگ تبدیل کند و شما بتوانید از دریچه دوربین و صفحه نمایش گوشی دشمنان را ببینید و به آنها شلیک کنید!
سنسورهای جدید، قابلیتهای جدید
امروزه مرتباً در مورد ضررهای استفاده زیاد از تلفن همراه و آثار مخرب اشعهها میشنویم اما شاید در آیندهای نزدیک اسمارتفونها به سلامت انسانها کمک کنند. زیست سنجی یا Biometrics یک ویژگی است که میتواند در آینده دمای بدن، فشار خون، قندخون، ضربان قلب شما را اندازه بگیرد و همواره در مورد سلامتیتان هشدارها یا نکاتی را به شما گوشزد کند. به این ترتیب با همراه شدن با سنسورهای دیگری مانند سنجش میزان کربن دی اکسید، فشارهوا و … و همچنین ارتباط آسان و سریع با پزشک، اسمارتفون شما به یک پزشک جیبی برایتان تبدیل خواهد شد.
یک سنسور پرکاربرد دیگر میتواند موقعیت یاب درون ساختمانی باشد. وقتی به یک بیمارستان یا ساختمان اداری بزرگ وارد میشوید چه خوب است سنسورهایی در گوشی شما اطلاعات را از ساختمان دریافت کنند و شما را به راحتی و دقت به اتاق مورد نظرتان هدایت کنند.
هر چیزی که فکرش را بکنید
مثلاً صفحه نمایش های سهبعدی را در نظر بگیرید که چندین سانتیمتر خارج از صفحه، محیطی قابل تعامل را ایجاد میکنند و یا یک رابط کاربری مبنی بر صوت کاملاً هوشمند که تمامی فرمانهای شما را بشناسد و به سرعت آنها را اجرا کند، چیزی که فاصله زیادی با اپلیکیشنهای تقریباً بیمصرف Siri و S Voice داشته باشد.
نظر شما چیست؟ از اسمارتفون های آینده چه انتظاراتی دارید؟