سپید,سورمه ای,قرمز...بندی ,چسبی, بدون بند… پاشنه بلند،پاشنه کوتاه...مخمل,چرمی,فوم...نوک تیز، نوک پهن...سفت، نرم...شما برای محصل خانه تان چطور کفشی می خرید؟چقدر به پاهای فرزندتان اهمیت می دهید؟

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، پاها این عضو مهم بدن که در تمام طول روز وزن ما را تحمل می‌کنند ، هر جا که بخواهیم ما را می‌برند و بدن ما را به زمین متصل می‌کنند. اما با توجه به کار ارزشمندی که پاهایمان برای ما انجام می‌دهند ما هیچ کاری برای آنها انجام نمی‌دهیم.آنها را در کفش خفه می‌کنیم و تا زمانی که برای ما خطر جدی ایجاد نکنند به آنها توجه نمی‌نماییم.

گزارشی که می نویسیم در باره "پا" است. پاهای دانش آموزان در فصل مدرسه و کفشی که باید بدون احساس ناراحتی از 7صبح تا تعطیلی مدرسه در آن دوام بیاورند . از این رو یکی از مسائل مهمی که سلامت کودکان را تضمین و طی سال تحصیلی برایشان آسودگی به ارمغان می آورد انتخاب کفش مناسب است.

مسائله ای که متاسفانه در انتخاب آن الویتهایی نظیر سلامت ، راحتی ، کیفیت و انعطاف فدای شکل ظاهر و رنگ آمیزی شده است . چرا که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل نداشتن آگاهی لازم، در انتخاب کفش مناسب برای فرزندان خود دچار مشکل هستند و در بسیاری از موارد بیشتر از آنکه به کیفیت و استاندارد کفش توجه کنند، قیمت و ظاهر آن را در نظر می گیرند.

والدین کفش ورزشی می پسندند

آزیتا مجلسی مادر دو دختر دانش آموز درباره خرید کفش مدرسه به قدس انلاین می گوید: برای دخترانم کفشهای ورزشی چسبی خریده ام تا هم بدون پاشنه و راحت باشد و هم نیازی به بسته و باز کردن بند نباشد.

وی معتقد است کفش هر چه بدون پاشنه باشد بچه ها زمان طولانی مدرسه را راحت تر می گذرانند.

مهناز قیصری مادر یک دختر دبیرستانی نیز اظهار میدارد :خیلی سعی کردم دخترم را متقاعد کنم برای مدرسه کفش راحت بخرد اما او اصرار داشت کفشش 5 سانت پاشنه داشته باشد.در حالیکه به نظر من استفاده از کفش پاشنه بلند آن هم چند ساعت در روز و به طور مداوم برای سلامتی پا نامناسب است.

مریم مقدم نیز که سه فرزند دانش آموز دارد برای هر سه تای آنها کفش ورزشی هم رنگ لباسهای فرم مدرسه شان گرفته.

وی معتقد است برای بچه ها که به دویدن علاقه دارند و مدام کفش پاره می کنند هیچ کفشی بهتر از کفشهای ورزشی ایرانی نیست. 

ندا امیری اظهار می دارد:دخترم در سوم راهنمایی درس می خواند و در انتخاب کفش چیزی که برایش اهمیت داشت این بود که کفشش با کوله و مانتو اش هماهنگ باشد.
وی می گوید: دخترش کفش ورزشی خریده و لی نه خودش نه دخترش به مدل پاشنه کفش که عاج دار است یا نه توجهی نکرده اند.

وحید کرباسی پدر سه دانش آموز هم عنوان می کند که برای سه فرزند محصل اش کفش ورزشی خریده.وی معتقد است کفشهای چسبی به بچه ها سرعت عمل می دهند اما کفشهای بندی مقاومت بالاتری دارند با این حال تاکید می کند که بچه ها در کفشهای اسپرت راحت ترند.


والدین و فرزندان را در انتخاب کفش به تفاهم می رسانیم

مرتضی شکوهی یک فروشنده کفش نیز در خصوص انتخاب نوع کفش مدرسه توسط والدین و دانش آموزان می گوید:والدین برای فرزندان دانش آموز خودبیشتر طالب کفشهای نرم،پاشنه کوتاه با رنگهای تیره هستند.اما گاها برخی از آنها در خصوص رنگ و مدل کفش ،سخت با هم به تفاهم می رسند و ما اینجا شاهد بحث آنها در خصوص مدل و پاشنه و رنگ کفش هستیم.

قاسمی یکی دیگر از فروشنده های کفش نیز می گوید گاهی اختلاف سلیقه والدین و فرزندانشان در مورد خرید کفش مدرسه آنقدر بالا می گیرد که ما جسارت کرده وارد بحث شده و فرزندان را قانع می کنیم که برای مدرسه باید کفشی راحت انتخاب کنند نه کفش مجلسی.

تاثیر کفش بر یادگیری

...و اما دکتر حمید رضا رحیمی متخصص طب فیزیکی ،توانبخشی و الکترو دیا گنوز در همین خصوص به  اظهار می دارد: کفش نامناسب علاوه بر این‌که ناراحتی مختلفی برای دانش‌آموز در پی‌خواهد داشت، می‌تواند او را به انواع بیماری‌ها مثل میخچه، حساسیت‌های پوستی، دردهای مفصلی و اسکلتی نظیردرد پاشنه و زانو ،خستگی ، داغی و سو زش پا و شیو ع انواع نا هنجا ریهامثل انگشتان چکشی ، انگشت شصت کج، ناخن فرو رفته ،تاول ، کف پای صاف و گود، پای پهن و احساس کمر درد مبتلا خواهد کرد . 

به گفته او :تهیه کفش نامناسب علاوه برآن‌که عوارض مختلف بر جسم و روح دانش‌آموز بر جای می‌گذارد، می‌تواند در پیشرفت تحصیلی و یادگیری او آثار منفی به همراه داشته باشد.

او در ادامه افزود :از آنجا که کفش‌های نامناسب سبب فرو رفتن ناخن در گوشت پا، تاول و خستگی زودرس در دانش‌آموز می‌شود، در نتیجه با ید متناسب با سن و اندازه پای دانش‌آموز تهیه شود.
از دید گاه وی اگر کفش بیش از حد بزرگ باشد، باعث عدم تعادل در راه رفتن و زمین خوردن او می‌شود هم چنین کفش کوچک‌تر از اندازه پای دانش‌آموز، موجب فشردگی پنجه، پشت پاشنه و ایجاد تاول و میخچه خواهد شد. 

به گفته وی چون کفش‌های سنگین ضمن این‌که خستگی دانش‌آموز را در پی دارد، می‌تواند پاهای اورا زخمی کند در نتیجه وزن کفش نباید زیاد باشد .


پاشنه با ارتفاع سه سانت

دکتر رحیمی تصریح می کند: پاشنه‌های بلند تعادل کودک را از بین می برندو نیز کفش‌های پاشنه بلند و بدون پاشنه، هرکدام باعث اختلالاتی در راه رفتن دانش آموز خواهند شد چنانکه در مواردی، سبب خستگی زودرس و فشار بر ستون فقرات و زانوها می‌شوند در نتیجه پاشنه‌کفش باید کمتر از سه سانتی متر باشد.

وی کفش‌های دارای پشتی بلند برای حفاظت مچ پا در برابر صدمات را بسیار مناسب عنوان و اضافه کرد:چون سطح بدون عاج و صاف کفش‌ها، سبب به هم خوردن تعادل دانش‌آموز و صدمه زدن به او خواهد شد در نتیجه کف کفش نباید لغزنده باشد.

به گفته دکتر رحیمی همچنین از آنجا که کفش پلاستیکی مانع از رسیدن هوا به پا می شود کفش مناسبی محسوب نمی شوند.

او ضمن تاکید بر پوشیدن کفش‌های پنجه پهن تاکید می کند: اگر کفه داخل کفش از بر جستگی مر کزی که پو شش دهنده قو س داخلی است بر خوردار نبا شد قو س کف پا را در طو ل دوران رشد تنظیم نمی کند بنابر این کفش هایی که این وضعیت را ندارند هم مناسب نیستند.

دکتر رحیمی علاوه بر این می گوید: کف کفش باید ضمن انعطاف پذیری دارای استحکام با شد تا در هنگام ضر بات به عنوان ضر به گیر عمل کند .

به اعتقاد او چون دانش‌آموز در طول روز کارها و فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهد، در نتیجه بهتر است برای فعالیت‌های مختلف از کفش‌های مخصوص به خود استفاده کند. 


ساعات آخر روز کفش بخرید

وی هم چنین توضیح می دهد: ‌خرید کفش باید در ساعات آخر روز صورت گیرد تا در صورت وجود ورم، سایز کفش مناسب باشد. باید تو جه شود اگر دانش آموز جوراب حو له ای یا پشمی استفاده می کند نیم الی یک سانتی متر کفش بزر گتر خریداری شود. 

دکتر رحیمی در ادامه به نکاتی که در هنگام خرید کفش باید به آن توجه داشت اشاره کرد و گفت هرگز نباید برای خرید کفش مدرسه بدون حضور کودک اقدام شود هم چنین در زمان خرید کفش کودک باید هر دو لنگه کفش امتحان شود.

از دید گاه وی باید روزی کفش مد رسه کودک خریداری شود که فرصت کافی وجود داشته باشد هم چنین باید در زمان خرید کفش از کودک خواسته شود که با کفش خریداری شده چند قدمی راه برود و زمانی که کودک راه می رود به راه رفتن وی دقت شود.

به اعتقاد این پزشک بهتر است در حالت ایستاده، بین انگشت بزرگ پای کودک و نوک کفش به اندازه ضخامت انگشت شصت دست فاصله باشد . چون خرید کفش های بسیار بزرگ و نیز خرید کفش تنگ هر دو به یک اندازه به سلامت پاهای کودک آسیب می رسانند.

در نتیجه این پز شک متخصص هشدار داد: در زمان خرید کفش اندازه شدن آن به پای کودک به ماههای آینده واگذار نشود .

دکتر رحیمی از خانواده ها خواست که با تو جه به تغییر و افزایش سایز پای دانش آموزان بر حسب ضرورت کفش جدیدی انتخاب کنندو هرگز نباید برای تهیه کفش جدید برای کودک منتظر پاره شدن آن باشند.

وی هم چنین تو ضیح دادباید قبل از خرید کفش مد رسه به کف آن هم تو جه شود اگر کف صاف باشد دانش آموز در زمان بازی و ورزش در معرض خطر لیز خوردن - بو یژه در روز های بارانی- قرار می گیرد.
از دید گاه وی اگر دانش آموزان دختر به استفاده از کفش های پا شنه دار علاقه مند هستند بهتر است حد اکثر پا شنه کفش های آنها دو و نیم سانت با شد. 

این پز شک متخصص در ادامه به خصو صیات کفش نامناسب اشاره کرد و افزودچون کم بودن سطح اتکای پا شنه از عوامل تشدید کننده خطر پیچ خوردگی پا است در نتیجه نباید از کفش های پا شنه باریک در محیطهایی نظیر مد رسه برای دویدن و بالا رفتن از پله استفاده شود .

 این پزشک متخصص افزود در صورت عدم رعایت بهداشت پا کفش آلوده خواهد شد در نتیجه مشکلات بهداشتی بسیاری بروز خواهد کرد.

بوری /طاهری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار