بلباسی ترس را حالت هیجانی نسبت به خطر یا محركی از جمله اشیا،افراد یا موقعیتی خاص معرفی كردوافزود: ترس از مدرسه نوعی از ترس است كه به شكل امتناع از مدرسه رفتن نمود می یابد.
وی با بیان اینكه مدرسه هراسی در همه سنین و به صورت برابر بین دختران و پسران وجود دارد ادامه داد: مدرسه هراسی در بدو ورود به هرمقطع و در خانواده هایی كه فاصله سنی كودكان از یكدیگر زیاد است بیشتر رخ می دهد.
این روانشناس اظطراب ناشی از جدایی از خانه و خانواده را عامل مدرسه هراسی كودكان برشمرد وتصریح کرد: شایع ترین دلیل ترس از مدرسه اضطراب ناشی از جدایی ازوالدین به خصوص مادر است.
بلباسی ادامه داد:مدرسه هراسی دلیل شخصی ندارد و معمولا كودك آن را از محیط می آموزد چرا كه كودك هفت سال نخست زندگی آماده ذخیره اطلاعاتی است كه از محیط دریافت می كند یعنی اطلاعات مثبت و منفی واكنش های متفاوتی را برای او در پی خواهد داشت.
وی گفت: والدین باید با بیان خاطرات لذت بخش خود از دوران تحصیل و مهربان و دلسوز جلوه دادن معلم از نگرانی و اضطراب كودك نسبت به مدرسه بكاهند.
این روان شناس بالینی خاطر نشان كرد: والدین با همراهی كودكان در روزنخست ورود به مدرسه می توانند موجب افزایش اعتماد به نفس و غرور كودك شده و روزی خاطره انگیز را برای او رقم بزنند همچنین حضوروالدین همراه كودك نباید به اندازی باشد كه اعتماد به نفس و استقلال او را به خطر اندازد./س