به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از کرمان :
بخش چترود یکی از توابع استان کرمان است که بهترین و مرغوب ترین انار در آن وجود دارد و انار چترود معروف ترین انار در استان کرمان است.
12 فايده انار
انار و خاصيت آنتي اکسيداني
انار 3 برابر چاي سبز ، آنتي اکسيدان دارد که نقش آنتي اکسيدان ها، حفاظت از بدن در برابر استرس ها، آلودگي هاي شيميايي و ميکروبي، بيماري قلبي و سرطان هاست.
انار و قلب و عروق
آب انار جلوي تصلب شرايين و بيماري قلبي را مي گيرد و از کلسترول بد( LDL) در برابر اکسيده شدن محافظت مي کند.
این میوه همانند آسپيرين عمل مي کند ، از بهم پيوستن پلاکت هاي خوني جلوگيري و مانع از لخته شدن خون مي گردد.
کاهش فشار خون بالا و چربي خون ، جلوگیری از تخريبات DNA و بيماري هاي حاصل از از دیگر فواید انار است.
انار و سرطان
آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک مي کند ، از سرطان پروستات جلوگيري مي کند و يا رشد آن را آهسته مي کند.، از سرطان پوست نيز جلوگيري مي کند.
انار و ديابت{قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب ديگر ميوه ها است. از اين نظر بيماران مبتلا به ديابت بايد در مصرف آن احتياط کنند و در اين مورد با پزشک خود مشورت کنند.
انار و کليه
انار، از بي نظمي و اختلال در کار کليه ها مي کاهد و به طور کلي ادرارآور است.
انار و بيماري آلزايمر
افرادي که در هفته 2 ليوان يا بيشتر آب انار مي نوشند، احتمال پيشرفت و بروز آلزايمر در آن ها نسبت به افرادي که در هفته نصف ليوان آب انار مصرف مي کنند، 76 درصد کمتر است.
انار و بيماري هاي عفوني
انار از تعداد کرم هاي روده مي کاهد ودر هنگام تب ، به بيمار، انار يا آب آن را بدهيد ، چرا که در رفع تشنگي بسيار مفيد است ، براي گلودرد بسيار مفيد است ، آب انار برايکسانی که سرما می خورند دواست ، بیماری های عفونی از بین می روند.
انار و پوست
هسته انار از پيرشدن پوست جلوگيري مي کند.
انار و گوش و چشم و دندان و صدا
انار و عسل براي گوش درد مفيد است ، انار و آب انار براي بهبود بينايي و جلوگيري از ضعيف شدن چشم خوب است ، از خرابي دندان و لثه جلوگيري مي کند ، براي صداي گرفته و خشن مفيد است.
انار و بارداري
مادران باردار روزانه نصف ليوان آب انار مصرف کنند تا از زود به دنيا آمدن و از صدمات مغزي در نوزاد خود جلوگيري کنند ، انار منبع خوب ويتامين هاي A ، E، C، B3 و اسيد فوليک، پتاسيم و فيبر است ، يک ليوان آب انار، 40 درصد ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را فراهم مي کند.
انار و يائسگي
انار موجب کاستن استرس و پريشاني ناشي از يائسگي مي گردد.
انار و کاهش وزن
انار موجب هضم بهتر مواد غذايي مي گردد ، آب انار براي بهبود اشتها نيز مفيد است ، آب انار بدون شکر و فاقد فروکتوز( نوعي قند) براي کاهش وزن مفيد است.
خواص داروئی میوه انار
انار شیرین ادرار آور است که آب انار شیرین برای بیماریهای مجازی ادرار مفید است وترشح صفرا را زیاد و اسهال را برطرف می كند .
اگر انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری وخون را تصفیه می كند.
برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است.
آب انار خنك كننده است پس برای شادابی صورت موثر و گرفتگی صدا را برطرف می كند ، انار برای وزن اضافه كردن موثر بوده و آب انار مقوی قلب و معده است .
خواص قسمت های دیگر درخت انار
جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .
برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .
خانم هایی كه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند.
برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد ، برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید
دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند ، دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .
برای برطرف كردن دندان درد دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مزه مزه كنید .
انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند
اثرات درمانی
انار میوهای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیرهضم میباشد
خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست و انار میوهای است که به آن خونساز میگویند .
انار مقوی قلب ، مفرح ، دفعکننده چربی ، رفعکننده سموم اغلب عفونت های داخلی ، دافع حرارت می باشد ، خوردن انار با پرده های سفید آن شکم را دبّاغی میکند ، ربّ انار، برگ انار در ضعف معده ، کمی اشتها ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع میگرن بسیار مفید است
آفات انار
مانند ساير درختان ، انار نيز مورد هجوم آفات خاص خود مي باشد.
عمده ترين آفات باغات انار ايران بقرار ذيل شناسايي شده اند
(كرم گلوگاه انار ، كرم به ، شته انار ، سوسك چوب خوار انار ، سوسك پرچم خوار انار ، پروانه گل خوار انار ، كرم سفيد ريشه انار ، سوسك ميوه خوار انار ، مگس سفيد انار ، شپشك انار ، كنه انار)
کارشناش امور میوه های استان کرمان گفت : انار در رنگ های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد که تقریبا در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می تواند رشد کند و میوه دهد ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می شود.
حسین روشی افزود : یک عدد انار ۴۰ درصد نیاز روزانه شخص به ویتامین سی را تامین میکند.
وی با اشاره به اینکه انار سرشار از ویتامینهای A ، B، C، E و قند تانن و یک ماده مفید دیگر به نام «کره ماناتین» است تصریح کرد : انار دارای آهن و ویتامین های لازم خون سازی است و در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است ./س
گزارش از : فریناز حسین جانی