نخستین بار درکشور محققان دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه طرحی ، امکان ذخیره سازی و کنترل حرارت منسوجات با استفاده از نانو ميكرو پودرهای معدني فراهم کردند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان این طرح برمبنای تحقیقات انجام شده در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس مصطفی خسروجردی دانش آموخته رشته مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان وبا راهنمایی دکتر سید مجید مرتضوی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی نساجی این دانشگاه حاصل شده است.

دانش آموخته مبتکر دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی های مواد تغيير فاز دهنده (PCMs)، ذخیره سازی حرارت و امکان جذب ویا آزاد نمودن مقدار قابل توجهی انرژی در یک دمای ثابت را از جمله مزایای بهره برداری از این نوع مواد بیان کرد وافزود: در زمان بهره برداری از مواد تغيير شکل دهنده از قبیل پارافین و در حالت مایع، جهت جلوگیری از خروج آن ها از منسوجات، این مواد درون میکروکپسول ها قرار می گیرد.

وی نشت مواد تغییر شکل دهنده در حین ذوب و تفاوت در نسبت انبساط بین مواد تغییر شکل دهنده ومیکروکپسول را از جمله مشکلات استفاده از میکروکپسول ها در دماهای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد دانست وتصریح کرد: افزایش ضخامت لایه کپسول تنها راه حل رفع این مشکل است که تبعاتی چون کاهش ظرفیت ذخیره حرارتی کپسول را به همراه دارد.

خسروجردی افزود: در این طرح وبه منظور دستیابی به یک راه حل عملیاتی جهت رفع این مشکلات، کامپوزيت های تغيير شکل دهنده با استفاده از نانوميکرو پودر سنگ معدني مورد استفاده قرار گرفته است.

وی جذب حرارت مازاد بدن و ظرفيت بالای ذخيره­سازي انرژي حرارتي، انتشار گرما در ساختار ليف براثر عايق بندي های مبتنی بر این روش، تکرارپذیری فرآیند ذوب و انجماد مواد تغيير شکل دهنده برای دفعات متعدد ونیز ظرفيت جذب مناسب مواد تغيير شکل دهنده توسط دولوميت منبسط شده را از جمله قابلیت های منسوجات بهینه شده با استفاده از روش فوق بیان کرد.

دانش آموخته مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به لزوم وجود اختلاف دمایی کمتر از پنج درجه سانتیگراد میان کف وسقف ساختمان ها، بهره گیری در ساختمان جهت كاهش اختلاف دماي بين كف و سقف و ثابت نگه داشتن آن در طول يك دوره خاص وکاهش تبعات ناشی از محدودیت جرم گرمایی ساختمان­های سبک و پیش ساخته را ازجمله موارد کاربردی منسوجات بهینه شده با استفاده از نانوميكرو پودر معدني عنوان کرد.

وی اضافه کرد: از دیگرکاربردهای این طرح استفاده در منسوجات ورزش­های زمستانی، لباس­های غواصی، ایزوله نمودن فضای داخلی خودرو، بهره برداری در منسوجات پزشکی،کلاه های ایمنی، مصارف نظامی و منسوجات محافظ افراد در فعالیت های خاص می باشد.

خسروجردی در پایان تصریح کرد: باتوجه به مزایایی چون وفور مواد مورد استفاده در این روش در بازار، قابلیت بهره گیری در منسوجات مختلف، امکان استفاده از اقسام مختلف مواد تغيير شکل دهنده مانند پارافين­ها و اسيدهاي چرب، پایداری شیمیایی وغیرسمی بودن این نوع مواد ونیز سازگاری آنها با سایر مواد مورد استفاده در منسوجات، استفاده از این شیوه ضمن بازدهی مطلوب اقتصادی، بهره وری قابل ملاحظه ای نیز در بر خواهد داشت.

گفتنی است: طرح ایجاد خاصیت کنترل حرارتی در منسوجات با استفاده از نانو ميكرو پودر معدني به شماره 73995 در اداره ثبت اختراعات ومالکیت صنعتی به ثبت رسیده است./س

برچسب ها: اصفهان ، دانشگاه ، صنعتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.