مدير عامل سازمان آتش نشاني تهران گفت: اخذ گواهي تائيديه سازمان آتش نشاني در راستاي پيشگيري از آتش سوزي و ايمني ساختمان ها الزامي است که اگر دراين جهت سختگيري مي شود فقط به خاطر ايمني مردم است.

 
 
به گزارش گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران از  پايگاه خبري پليس، دکتر خوش زاد با اشاره به برنامه هاي آتش نشاني تهران در روز آتش نشان گفت: مهم ترين برنامه هاي امسال افتتاح 6 ايستگاه جديد آتش نشاني است که در اين ايام با حضور مسئولين شهرداري افتتاح مي شود.
 
وي افزود: بر اساس مطالعات علمي و استاندارد جهاني ، شهر تهران با توجه به شرائط فعلي آن بايد داراي 120 ايستگاه آتش نشاني باشد که توسعه ايستگاه ها براي رسيدن به مرز استاندارد همواره در دستور کار شهرداري تهران است.
 
خوشزاد ادامه داد: در حال حاضر تهران 95 ايستگاه فعال دارد که با افتتاح ايستگاه هاي جديد رقم ايستگاه هاي آتش نشاني پايتخت به 101 ايستگاه خواهد رسيد البته تجهيزات اين ايستگاه ها نيزفراهم شده و بزودي اين ايستگاه ها فعاليت خود را براي امدادرساني به شهروندان شروع خواهند کرد.
 
وي به راه اندازي دو مجموعه ورزشي مجهز در روز آتش نشان اشاره کرد و گفت: آمادگي آتش نشان امري حياتي است چون نيروهاي عملياتي بايد با انجام ورزش ، هم توان خود را بالاببرند و هم شرائط و آمادگي خود را حفظ کنند تا بهترين خدمات امدادي را ارائه دهند.
 
مدير عامل آتش نشاني افزود: البته هرساله تست هاي ورزشي براي نيروهاي آتش نشاني به طور مرتب در ايستگاه ها ، مراکز ورزشي و آموزشي اين سازمان و با حضور تمام آتش نشانان برگزار مي شود تا آمادگي جسماني آنها کاملا منطبق بر استاندارد ها مورد لزوم باشد.
 
وي درمورد اينکه شهر تهران از نظر تعداد ايستگاه هاي آتش نشاني تا کي به استاندارد جهاني دست مي يابد، اظهار داشت:به فضل الهي سعي خواهيم کرد تا پايان سال 91 رقم ايستگاه ها را به 110 ايستگاه و شايد 112 ايستگاه برسانيم و بقيه ايستگاه ها يعني تا 120 ايستگاه هم تا سال 92 آماده و افتتاح خواهد شد.
 
دکتر خوش زاد بر اهميت توسعه ناوگان آتش نشاني نيز تاکيد کرد و افزود: به لحاظ حجم بالاي آتش سوزي در سطح شهر تهران لازم است زمان رسيدن نيروها به محل حوادث کاهش يابد به اين خاطر در تلاش هستيم تعداد 140 دستگاه موتور سيکلت به ناوگان خودروئي آتش نشاني نيزاضافه شود.
 
مديرعامل سازمان آتش نشاني در ادامه صحبت هاي خود در اين برنامه راديويي به ويژگي شغل آتش نشاني اشاره کرد و گفت: يک آتش نشان بايد عاشق کار خود بوده و با دل و جان کار کند چرا که همواره با جان و مال مردم سرو کار دارد.
 
وي با اعلام اين که آتش نشاني تهران تاکنون 37 شهيد و 140 جانباز تقديم کرده است ، خاطر نشان کرد: شغل آتش نشاني شغل عاشقي است به همين خاطر است که آتش نشان در زماني که همه از صحنه هاي آتش سوزي و حوادث مي گريزند به سوي خطررفته و تلاش مي کند که بتواند جان و مال مردم را از مخمصه نجات دهد.
 
دکتر خوشزاد مديرعامل آتش نشاني روحيه قوي و مناسب براي يک آتش نشان را بسيار مهم دانست و متذکر شد: آتش نشانان بايد صبور باشند چرا که در مواقع آتش سوزي و حادثه مردم از آنها انتظارات زيادي دارند و متاسفانه گاهي نيز شهروندان به دليل نداشتن اطلاعات کافي از کار آتش نشاني ممکن است به نيروهاي عملياتي توهين کنند که البته بالابودن روحيه آتش نشانان در اين مواقع نقش اساسي داشته و عليرغم وجود شرايط سخت بتوانند به کار خود ادامه دهند.
 
مدير عامل آتش نشاني  افزود: آتش نشانان بدون هيچ چشم داشتي و با درک و شناخت حساسيت شغل خود همواره نهايت تلاش خود را براي امدادرساني به مردم بکار مي برند علي رغم اينکه ممکن است سطح آسايش و رفاه آنها پائين تر از ساير نهادهاو سازمانها باشد که البته درتلاش هستيم تا گام هاي اساسي در اين جهت برداشته شود.
 
وي متناسب بودن توسعه ايستگاه ها با گسترش شهر تهران را لازم و ضروري دانست و ادامه داد: اعتقاد ما اين است که زمان سفر نيروها به محل آتش سوزي و حادثه قطعا بايد زير استاندارد ساير کشورها باشد به اين خاطر بايد همزمان با افزايش ايستگاه ها ، نيروي مناسب و خوب هم جذب شود.
 
وي در خصوص جذب نيروي جديد اظهار داشت: امسال 330 نفر جذب آتش نشاني تهران مي شود که 250 نفر از آنها حداقل با مدرک ديپلم به استخدام سازمان در مي آيند.
 
دکترخوشزاد خاطرنشان کرد: در سال جاري 6800 نفر براي استخدام در آتش نشاني ثبت نام کردند که هم اکنون در حال گذراندن تست ورزشي هستند. 2 هزار نفر ازاين افراد که حائز شرايط لازم هستند براي آزمون علمي که در تاريخ 14 مهرماه امسال برگزار مي شود گزينش مي شوند و در نهايت 250 نفر واجد شرايط به استخدام آتش نشاني در آمده و در ايستگاه ها به عنوان آتش نشان مشغول به خدمت مي شوند.
 
وي تصريح کرد: پيش بيني شده است که در دو سال آينده استخدام آتش نشان از طريق مرکز آموزش علمي کاربردي آتش نشاني تهران صورت گيرد وفقط افراد بعداز گذراندن دوره هاي آموزشي اين مرکز جذب اين سازمان مي شوند.
 
وي اضافه کرد: به طور ميانگين روزانه 5 هزار تماس با سامانه 125برقرار مي شود که از اين تعداد تنها 180 تا 200 مورد آن عملياتي مي شود وبخش قابل توجه آن مزاحمت تلفني به دلايل مختلف است.
 
مديرعامل آتش نشاني تهران بيشترين اتفاقات شهر تهران را آتش سوزي ضايعات ، فضاهاي سبزو سطل هاي زباله اعلام کرد و تصريح کرد: افزون بر40 درصد آتش سوزي ها درسطل هاي زباله و فضاهاي سبز رخ مي دهد و مهم ترين عامل آن بي احتياطي و سهل انگاري است که غالبا افراد با انداختن ته سيگار روشن در اين مکان ها باعث آن مي شوند.
 
دکتر خوشزاد حوادث آسانسور را نيز از بالاترين حوادث پايتخت دانست و گفت: نداشتن استاندارد لازم در آسانسورها و نيز سوار شدن بيش از ظرفيت ، سبب بروز اين نوع حوادث شده و بخش زيادي از تماس هاي مردم را با اين سازمان شامل مي شود.
 
وي در پاسخ به اين پرسش که به طور کلي چه استاندارد هايي براي پيشگيري از آتش سوزي ها و حوادث وجود دارد اظهار داشت: اخذ گواهي تائيديه سازمان آتش نشاني براي ايمني ساختمان ها الزامي است که اگر دراين جهت سختگيري مي شود فقط به خاطر ايمني مردم است.
 
دکتر خوش زاد يکي ازعوامل پيشگيرانه حوادث آسانسوررا استفاده شهروندان از تجهيزات استاندارد و ايمن برشمرد وتصريح کرد: چون دراين خصوص نظارتي وجود ندارد به همين خاطر مردم بايد سعي کنند به منظور جلوگيري از اين گونه حوادث حتما ازوسايل و قطعات استاندارد استفاده کنند وضمن کنترل کودکان ، نحوه استفاده صحيح ازآسانسوررا به آنها بياموزند.
 
مديرعامل آتش نشاني در پايان به نهادينه کردن فرهنگ ايمني در جامعه اشاره کرد و گفت: مردم بايد به نکات ايمني توجه کنند چون ايمني به خاطر سلامت مردم است به همين دليل شعار امسال سازمان آتش نشاني " هرخانواده يک آتش نشان" است.
 
وي هم چنين يادآور شد: درحال حاضر بيش از 10 هزارنفر در تهران عضو آتش نشان داوطلب هستند که بخش قابل توجهي از آنها خانم هستند.
 
مديرعامل آتش نشاني تهران درخاتمه از همه مردم خواست حتما يک خاموش کننده در منزل و اتومبيل خود داشته باشند تا در صورت روبرو شدن با آتش سوزي بتوانند اقدامات اوليه را براي جلوگيري از گسترش آتش انجام دهند./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار