به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان ، محمد حسین اژدری افزود: میزان مراجعه بیماران به اورژانس در این مدت افزایش یافته و به تعداد بیماران تنفسی نیز اضافه شده است.
وی تصریح کرد: بعضی از بیماران مسلول که کهنسال هم هستند، در زمانی که توفان شدید است، بیشتر عذاب میکشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: شدت توفان گرد و خاک همچنین بیماریهای افسردگی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد به گونهای که میزان مراجعه آنها در این مدت به بیمارستانها افزایش یافته است.
اژدری اضافه کرد: بیماران تنفسی، پوستی نیز از تبعات و اثرات ریزگردها که بیش از حد مجاز است در عذاب هستند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه اظهار داشت: میزان ذرات معلق در هوای منطقه "تخت عدالت سیستان" بر حسب پیام تن، مقدار 930 میکروگرم بر متر مکعب است.
خسرو افسری با اشاره به اینکه استاندارد هوای سالم در هر منطقهای از صفر تا 150 میکروگرم بر متر مکعب است افزود: آلودگی هوا در زابل هماکنون شش برابر حد استاندار است، مرز ورود به وضعیت بحران از 750 میکروگرم بر متر مکعب به بالاست که هماکنون بر اساس درجه بندی هوا، وضعیت کیفی هوای زابل در وضعیت بحران است.
بنا به اعلام کارشناس پیشبینی هواشناسی استان، توفان شن در منطقه سیستان از روز چهارشنبه هفته اخیر شدت گرفته به طوری که سرعت باد در روزهای اخیر به 94 کیلومتر بر ساعت رسیده و شعاع دید را نیز بسیار کاهش داده است.و وضعیت توفان و گرد و غبار تا دوشنبه ادامه دارد،
حسینعلی حسین آبادی افزود: طی 24 ساعت گذشته، سرعت توفان در ایستگاه هواشناسی زابل به 72 کیلومتر بر ساعت رسید.
حسینآبادی گفت: به دنبال شدت توفان در منطقه سیستان طی 24 ساعت گذشته، بر اثر گرد و غبار، شعاع دید در زاهدان نیز به هزار متر رسیده است./س