به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک خسروشاهی در سومین همایش ملی مقابله با بیابانزایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران در اراک افزود: با بهرهگیری درست و اصولی از این جاذبهها میتوان درآمد قابل توجهی برای عمران و آبادانی مناطق بیابانی کسب کرد و موجب تحول در منطقه شد.
وی با بیان اینکه مناطق بیابانی پرظرفیتترین مناطق برای احداث نیروگاههای خورشیدی هستند اظهار داشت: در مناطق بیابانی کشور حدود 2/5 تا 4/5 کیلو وات در ساعت بر متر مربع انرژی خورشیدی وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی است.
وی تصریح کرد: استعدادها و ظرفیتهای بسیار خوبی در مناطق کویری نهفته است که میتوان با بهرهگیری درست از این ظرفیتها این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
رئیس بخش بیابان مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به اینکه با استفاده و بهرهگیری از استعدادهای کویر میتوان از خطرات و اثرات سوء این پدیده طبیعی جلوگیری کرد وی خاطر نشان ساخت: متأسفانه امروز کمتر توجهی به ظرفیتهای اقتصادی نهفته در مناطق کویری شده و این در حالی است که اگر چه در مناطق کویری به دلیل استقرار آب و هوای خشک و نامساعد امکان رشد و نمو گونههای گیاهی وجود ندارد، اما کویر در برخی از زمینههای اقتصادی دارای پتانسیلهای بهرهدهی خوبی است که باید از این پتانسیلها به نحو احسن بهرهبرداری کرد.
خسروشاهی با تاکید بر اینکه به دلیل وسعت زیاد و اثرگذاری بالای مناطق بیابانی نمیتوان این مناطق را در برنامهریزیها و کلاننگریهای مدیریت کشور نادیده گرفت اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد اگر 40 هزار پارچه از روستاهای کشور به سیستم خورشیدی مجهز شوند، سالانه معادل یک میلیارد و 200 میلیون لیتر نفت صرفهجویی میشود که ارزش ریالی آن بالغ بر 60 میلیارد ریال است، این در حالی است که میتوان از مناطق بیابانی برای احداثنیروگاههای خورشیدی بهره لازم را برد./س