به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، رؤسای دانشگاههای کشور با انتشار بیانیهای در دومین نشست سالیانه خود که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد خواستار تشکیل اجلاس رؤسای دانشگاهها و سایر مراکز علمی و فناوری کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کشورهای جهان اسلام با مدیریت وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران شدند.
شرکت کنندگان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفق شانزدهمین اجلاس رؤسای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و اهداف عالیه آن که برای اولین بار به گونهای ممتاز و متمایز در رسانههای جهان منتشر، تبیین و مورد توجه ملتها و دولتهای مستقل و آسیب دیده از استکبار جهانی قرار گرفت، رهنمودهای ارزنده رهبر انقلاب اسلامی را امیدبخش همه کشورهای استقلال طلب و آزادیخواه جهان دانستند.
رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری به نیابت از خانواده بزرگ دانشگاهیان کشور، ضمن اعلام آمادگی مجدد برای حضور و مشارکت مجدانه و فعالانه در فعالیتهای علمی و پژوهشی مرتبط با جنبش عدم تعهد، در آستانه سال جدید تحصیلی بر تلاش برای تحقق اهداف و پیشبرد برنامههای نظام آموزش عالی کشور تاکید کردند.
شرکت کنندگان در این همایش با محکوم کردن تحریم دانشگاهها و مراکز علمی، آن را امری برخلاف اصول و ارزشهای انسانی و اخلاقی دانسته و با تاکید برگسترش همکاریهای علمی و فناوری بین المللی با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و علی الخصوص کشورهای جهان اسلام به منظور شکستن انحصار گرایی علمی جهان سلطه، تشکیل اجلاس رؤسای دانشگاهها و سایر مراکز علمی و فناوری کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کشورهای جهان اسلام را با مدیریت وزارت علوم پیشنهاد کردند.
روسای مراکز آموزش عالی همچنین با اهتمام به تحول درعلوم انسانی و تحقق اهداف اسلامی دانشگاهها، برنامه ریزی برای افزایش کیفی نظام آموزش عالی کشور را با هدف گسترش نوآوری، خلاقیت، کارآفرینی و تولید ثروت از علم و نظریه پردازی و طراحی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت با رویکرد اقتصاد مقاومتی و رفع نیازهای جامعه، در دستور کار خود قرار دادند.
در بخش دیگری از این بیانیه شرکت کنندگان با توجه به تاکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر بهره گیری از ابزارهای اقتصاد مقاومتی در مواجهه با تحریمهای غیرانسانی و همچنین مفاد قانون برنامه پنجم در فصل علم و فناوری، به توسعه کسب و کار دانش بنیان و تکمیل چرخه ایده علمی تا تولید محصول و فناوری تاکید کردند.
رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری در ادامه خواستار تداوم حمایتهای مادی و معنوی پروژههای کلان ملی مصوب شورای عالی عتف به ویژه در تخصیص ردیف بودجه مستقل برای طرحهای کلان شده و بر همراهی حوزه کاربرد در اجرای این پروژهها تاکید کردند.
شرکت کنندگان در این نشست در بخش دیگری از این بیانیه اعلام کردند: با توجه به تاثیر متقابل دیپلماسی علم و فناوری و دیپلماسی عمومی بر یکدیگر، هماهنگی و ایجاد هم افزایی در این موضوع به منظوردستیابی به اهداف والای نظام اسلامی و فرصتهای بدست آمده بخصوص در حوزه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کشورهای جهان اسلام و دوست، این محور را بطور جدی در برنامهها و اولویتهای وزارت متبوع پیگیری میکنند و خواهان حمایت و هماهنگی سایر مراجع و دستگاهها با وزارت علوم در این زمینه هستند.
حمایت از گفتمان سازی دانشگاهیان پیرامون عدالت و پیشرفت و اقتصاد مقاومتی، برای عملی کردن شعار «ما میتوانیم»، تشکلهای دانشجویی و اعضای هیئت علمی در دانشگاهها، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، نقد و مناظره و نظریه پردازی، به نهادینه سازی فرهنگ «استقلال اقتصادی» در دانشگاهها بخش دیگری از این بیانیه را شامل میشد.