به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛علی مهدوی با بیان این مطلب افوزد: بیش از 95 درصد فرش دستباف تولیدی در این استان به خارج از کشور صادر می شود.
وی افزود: اولین نقش فرش در اقتصاد خانوار است که می تواند آن را به نحو مطلوبی تقویت کند و خانواده می تواند منبع معیشتی را در داخل خانه کسب کرده و نیازمند دیگری نباشد که برای گسترش این شغل باید آن را به شغلی پر درآمد تبدیل کنیم که در این میان باید دست واسطه را از صنعت فرش کوتاه کرد و با برنامه ریزی و ایجاد پشتوانه های قوی به سمت نهادینه کردن قالی بافی در خانواده و خصوصا در میان بانوان باشیم که این امر باید به لحاظ فرهنگی و ایجاد جایگاه اجتماعی این شغل در میان افراد جامعه جا بیافتد.
وی ادامه داد: با توجه به کیفیت بالای فرش ایلام و بافت منحصر به فرد این محصول، تقاضای بسیار زیادی برای تولید بافندگان ایلامی در بازارهای داخلی و خارجی وجود دارد.
مهدوی گفت: شرایط فرهنگی، بافت عشایری و دامداری و در اختیار داشتن مواد اولیه سبب شده که استان ایلام از گذشته دور تاکنون به سمت صنعت فرش بافی روی آورد.
رئیس سازمان صنعت و تجارت استان ایلام اضافه کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی بیشتر بافندگان فرش در ایلام در خانه به این مهم پرداخته که روش بسیار مطلوبی محسوب میشود.
مهدوی تصریح کرد: بر این اساس خانوارهای ایلامی منبع معیشتی مناسبی را از تولید فرش داشته که باید این مهم استمرار داشته باشد.برای بهرهمندی بیشتر خانوارهای ایلامی از تولید فرش باید دست واسطهها و دلالان از صنعت فرش ایلام کوتاه شود.
وی با بیان اینکه بیشتر فرش های بافته شده در ایلام به خارج صادر می شود، اظهار داشت: در بخش فروش فرش دستباف استان هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
مهدوی، به فرصت های شغلی ایجاد شده و همچنین برنامه ها برای رونق این بخش اشاره کرد و گفت: ارتقا سطح مهارت های فنی و تولیدی بافندگان از طریق برگزاری دوره های آموزشی و فراهم آوردن بستر مناسب برای هدفمند کردن تولید فرش بر اساس نیازها و سلیقه مشتریان در بازارهای هدف از جمله این برنامه ها است.
وی، افزایش توان سفارش پذیری و توانمند شدن فرش ایلام، فراهم آوردن زمینه های مناسب برای ایجاد اشتغال واقعی و تکمیل و تجهیز کارگاه های غیرفعال از دیگر اقدامات انجام گرفته در قالب طرح نهضت فرش استان برشمرد./س