به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، علی سعیدی در دومین نشست تخصصی - آموزشی معاونان و مدیران کل روحانی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور که در محل سالن اجتماعات هتل مشهد برگزار شد با بیان اینکه موضوع سکه، ارز و طلا مشکلی تاریخی برای کشور محسوب میشود، اظهار داشت: این مشکل امروز و دیروز نبوده و در کنار خود نیز مشکلات اجتماعی بسیار زیادی را به وجود آورده است و متأسفانه کشور از دهه 50 همواره درگیر این پدیده بوده است.
معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار نبود فرصتهای سرمایهگذاری مناسب در کشور را یکی از علل اصلی این پدیده دانست و افزود: همواره پدیده عدم اطمینان منجر به ترس میشود بنابراین باید توجه داشت که یکی از نیازهای بسیار مهم افراد در جامعه نیاز سرمایهگذاری است.
وی خاطرنشان کرد: باید فرصتهای سرمایهگذاری متناسب با تولید و یا به عبارتی دیگر فرصتهای سرمایهگذاری که به اقتصاد کشور کمک میکند را ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: پیش از بحران سالهای 2007 و 2008 قیمت دلار در سطح بینالمللی همواره بین 400 تا 500 دلار به ازای هر انس بود ولی به محض اینکه این بحران بوجود آمد، این پدیده متعاقب خودش پدیده نااطمینانی و ترس و نگرانی را نیز ایجاد کرد و در این راستا پولها از سرمایهگذاری اقتصادی خارج شده و به سمت طلا رفت بنابراین قیمت طلا نیز افزایش پیدا کرد.
وی با طرح این سؤال که چرا مردم بر روی طلا و زمین سرمایهگذاری میکنند، اظهار داشت: با توجه به اینکه طلا و زمین وسیله ذخیره ارزش هستند مردم نیز در زمان نگرانی و نااطمینانی بر روی این دو کالا سرمایهگذاری میکنند چرا که بدین صورت قدرت خرید خود را در آینده تضمین خواهند کرد.
وی یادآور شد: از طرفی زمانی که تقاضا برای نفت و برای انواع فلزات پایه چون مس افزایش پیدا کند به تبع افزایش تقاضای تولیدی قیمت طلا نیز کاهش مییابد؛ این ادبیات بینالمللی بوده و در همه کشورهای دنیا به این صورت است.
عضو هیئت رئیسه سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با اشاره به تأثیرات تحریمها گفت: در کنار تأثیرات تحریمها شاهد افزایش میزان تقاضا هستیم و این خود نیز باعث افزایش قیمت میشود در طول زمستان سال قبل قیمت ارز به شدت افزایش پیدا کرد و از طرفی قدرت خرید پول ما نیز کاهش پیدا کرد بنابراین در همین راستا یکی از مسائلی که برای بهبود نابسامانیها مطرح شد بحث بورس ارز بود.
وی با بیان اینکه بورس ارز برای نخستین بار در سال 1372 پیشنهاد شده بود اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه اقتصاد که خیلی اثر بدی میگذارد فاصله بین گفتار و عمل است به عنوان مثال خصوصیسازی برای نخستین بار در سال 68 مطرح شد در آن سال خصوصیسازی بسیار مطرح بود چرا که بسیاری از پیچیدگیهای کنونی و پدیدههای کنونی در آن زمان نبود.
وی با بیان اینکه در سال 84 ابلاغیه بند «ج» مقام معظم رهبری مطرح شد و به تبع آن نیز قانون اصل 44 تدوین و از سال 85 بحث خصوصیسازی در کشور آغاز شد، افزود: از سال 68 تاکنون نه تنها خصوصیسازی نکردیم بلکه بدنه دولت را هم گسترش دادیم./س