این ماهنامه فرانسوی، در گزارشی تحلیلی تحت عنوان "سوریه، صحنه جنگ رسانه ها" به برخی خبرهای منتشر شده از سوی رسانه های بین المللی و به ویژه خبرگزاری فرانسه و رویترز طی یک سال و نیم گذشته درباره سوریه پرداخت.
در بخشی از این گزارش به خبر منتشر شده از سوی "برنارد هنری لوی" فعال فرانسوی که در پشت پرده بسیاری از بحرانهای منطقه قرار داشته، پرداخته شده است. وی حدود یک سال قبل درباره استفاده نیروهای ارتش سوریه از سلاح شیمیایی در برابر مخالفان سخن گفته بود که پس از مدتی دروغ بودن آن ثابت شد.
یا اینکه در 29 ژانویه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه بشاراسد به روسیه گریخته و ارتش آزاد، کاخ ریاست جمهوری در دمشق را محاصره کرده است.
لوموند دیپلماتیک تأکید کرد: «اگر این خبرها واقعیت داشت، از آن ها به عنوان نقطه عطفی برای فروپاشی نظام سوریه استفاده می شد.»
این ماهنامه فرانسوی همچنین به ارقام و گزارش های ارائه شده از سوی برخی دولت ها و سازمان ها پرداخت. در این زمینه، مرکز حقوق بشر سوریه از بروز جنایتی در 25 مه گذشته در سوریه خبر داد؛ خبری که پس از آن سازمان های بین المللی و طرف های دیگر را برای تحقیق در خصوص این داستان به صحنه کشاند.
لوموند دیپلماتیک در بخش دیگری از گزارش خود به اختلاف بین آمار منتشرشده از سوی مرکز حقوق بشر سوریه در خصوص شمار قربانیان در آن جنایت مشخص، و آمار سازمان عفو بین الملل در همین زمینه اشاره کرد.
لوموند دیپلماتیک با اشاره به محدود بودن فعالان سیاسی و رسانه ای در جنگ رسانه ای علیه سوریه، به تحلیل نقش شبکه های "الجزیره" قطر و "العربیه" عربستان پرداخته و تأکید می کند که این دو شبکه متعلق به رژیم هایی هستند که هیچگونه اعتقادی به دموکراسی نداشته و وارد جنگ سرد علیه سوریه شده اند.