مدیر دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بویی شبیه بوی شیر ترش، نشانه کیفیت بالای علوفه سیلو شده است.

رضا ثقلینی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مشاهده ظاهری، رنگ، بو، جنس، رطوبت و شکل کلی علوفه سیلو شده می تواند نشان دهنده کیفیّت سیلو باشد.

وی تصریح کرد: اگر حرارت در علوفه سیلو شده در حد بالایی بوده و رنگ آن تغییر کرده باشد و بویی شبیه تنباکو به مشام برسد، ارزش غذایی سیلو پایین است.

ثقلینی ادامه داد: بوی چربی تند یا پنیر گندیده سیلو، نشانه ای از کیفیّت متوسط سیلو خواهد بود.

مدیر دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: چنانچه سیلو بوی آمونیاک که شبیه بوی مواد پاک کننده خانگی و یا ادرار حیوان بدهد، کیفیّت پایین سیلو محرز است.

وی اظهار داشت: ارزش یابی ظاهری نیاز به مهارت و خُبرگی دارد که با تمرین و تجربه به دست می آید.

ثقلینی تاکید کرد: دامدارانی که در جیره غذایی دام های خود از مواد خوراکی سیلو شده استفاده

کنند، بازده تولید دام های انها به طور چشمگیری افزایش می یابد./س

برچسب ها: شیرترش ، کیفیت ، علوفه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.