
رضا ثقلینی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مشاهده ظاهری، رنگ، بو، جنس، رطوبت و شکل کلی علوفه سیلو شده می تواند نشان دهنده کیفیّت سیلو باشد.
وی تصریح کرد: اگر حرارت در علوفه سیلو شده در حد بالایی بوده و رنگ آن تغییر کرده باشد و بویی شبیه تنباکو به مشام برسد، ارزش غذایی سیلو پایین است.
ثقلینی ادامه داد: بوی چربی تند یا پنیر گندیده سیلو، نشانه ای از کیفیّت متوسط سیلو خواهد بود.
مدیر دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: چنانچه سیلو بوی آمونیاک که شبیه بوی مواد پاک کننده خانگی و یا ادرار حیوان بدهد، کیفیّت پایین سیلو محرز است.
وی اظهار داشت: ارزش یابی ظاهری نیاز به مهارت و خُبرگی دارد که با تمرین و تجربه به دست می آید.
ثقلینی تاکید کرد: دامدارانی که در جیره غذایی دام های خود از مواد خوراکی سیلو شده استفاده
کنند، بازده تولید دام های انها به طور چشمگیری افزایش می یابد./س