دکتر مریم حبیبی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، با اشاره به این که قرار گرفتن در محیط خشک و در معرض باد موجب کاهش رطوبت پوست مي شود، گفت: الاستین و کلاژن موجب مرطوب نگه داشتن پوست می شود، بنابراین هر نوع کمبود تغذیه ای كه تولید کلاژن و الاستین را تحت تاثیر قرار دهد، منجر به خشکی پوست می شود.
این متخصص تغذیه یادآور شد: اسیدلاکتیک موجود در ماست ترش، اسید مالیک موجود در سیب و اسیدسیتریک موجود در لیمو ترش خاصیت مرطوب کنندگی دارد و موجب حفظ طراوت و شفافیت پوست می شود.
وی در ادامه افزود: عوامل مرطوب کننده طبیعی در مسیر سوخت و ساز کربوهیدرات ها در بدن به دست می آیند و با خوردن مواد غذایی غنی از آن ها و آزاد شدن در بد به افزایش رطوبت پوست کمک می کند.
** از روغن زیتون غافل نشوید دکتر حبیبی با تاکید بر اثرات معجزه آسای روغن زیتون در حفظ رطوبت پوست گفت: روغن زیتون از مفید ترین روغن هایی است که استفاده از آن مانع خروج رطوبت از سطح پوست شده از پیشرفت خشکی پوست جلوگیری می کند.
وی در خصوص عوامل تغذیه ای ایجاد کننده ی خشکی پوست گفت: کمبود پروتئین ها ، ویتامین C، کمبود روی، ویتامین A، و کمبود ویتامین B6 ، E ، B1 موجب ایجاد خشکی پوست می شود.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: مصرف متعادل انواع گوشت و فرآورده های شیری و تخم مرغ و ماهی، انواع مرکبات و خصوصاً انواع توت، کدو حلوایی ، هویج و گوجه فرنگی به حفظ رطوبت پوست کمک می کند.
وی همچنین گفت: مصرف جوانه گندم و سبوس برنج و نخود فرنگی نیز موجب تامین ویتامین B1 و جلوگیری از خشکی پوست می شود./عط