«استراتژی جهانی تغذیه شیرخواران و کودکان خردسال» تغذیه انحصاری شیرخواران با شیر مادر را در ۶ ماه نخست به عموم توصیه می کند.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد، کودکانی که منحصرا از شیر مادر تغذیه می کنند، معضل چاقی و بیماری های ناشی از آن در امان هستند و در بزرگسالی کمتر با چاقی دست به گریبان خواهند بود، مادران با داشتن این اطلاعات و شیردهی اصولی می توانند کودکان خود را در برابر بیماری های مختلف بیمه کنند.

نمودارهای مختلفی وجود دارند که موادمغذی شیر مادر را با شیر تازه گاو و بز مقایسه می کنند.

همه شیرها حاوی چربی برای تامین انرژی، پروتئین برای رشد و قند شیر به نام لاکتوز برای تامین انرژی هستند.

شیرهای دام، نسبت به شیر مادر پروتئین بیشتری دارند و دفع این مقادیر زیاد پروتئین برای کلیه های تکامل نیافته شیرخوار بسیار دشوار است.

شیرمادر همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری موردنیاز برای رشد مغز، چشم و سلامت عروق خونی است این اسیدهای چرب در شیرهای دام وجود ندارد ولی ممکن است به شیر مصنوعی اضافه شده باشد.

کیفیت پروتئین همانند کمیت آن در شیرهای مختلف متفاوت است.

درست است که مقدار پروتئین شیر گاو برای تولید شیر مصنوعی قابل اصلاح است اما کیفیت پروتئین ها غیرقابل تغییر است. پروتئین موجود در شیر گاو ۸۰ درصد کازئین دارد که هضم آن بسیار دشوار است ولی شیر مادر فقط ۳۵ درصد کازئین دارد و بقیه پروتئین های ضدعفونت (پروتئین WHEY) هستند./ع


برچسب ها: نوزاد ، شیر مادر ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.