به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ، اين نویسنده با بررسی اوضاع کنونی سوریه شباهت های فراوانی بین آن و اوضاع افغانستان یافته است، به این ترتیب مثل افغانستان، امروز نیز افسران آمریکایی در مرزهای مشترک بین سوریه/اردن و سوریه/ترکیه مستقر شده، به شورشیان کمک می کنند، در حالی در واقع به دنبال گسترش سلطه خود بر منطقه هستند، و در چنین شرایطی یک طرف سوم نیز وجود داد که کار تغذیه اسلحه را انجام می دهد.
امروز در سوریه بازار سیاه نقش تأمين سلاح براي شورشيان را ایفا می کند، اما در ورای این بازار سیاه که در افغانستان نیز فعالیت می کرد، یک سرمایه گذار اصلی پنهان شده که از مسؤولین اصلی نا آرامی های سوریه، افغانستان و ... است، این سرمایه گذار پنهان عربستان سعودی نام دارد!
دیوید اگناتیوس می افزاید: علاوه بر فروش اسلحه و دیگر سرمایه گذاری ها، برخی افراد چند شخصیتی سعودی نیز نقش مؤثری در ایجاد تنش ها دارند، به عنوان مثال بندر بن سلطان که در همان دوران دهه هشتاد قرن 20 سفیر عربستان در آمریکا بود، از حامیان و سرمایه گذاران اصلی سرویس جاسوسی اطلاعاتی آمریکا در افغانستان نیز به شمار می رفت، و امروز که به عنوان رئیس اطلاعات عربستان مشغول به کار است باز هم همان نقش خود در افغانستان را این بار در سوریه ایفا می کند به علاوه این که علنا به تحریک شورشیان علیه سوریه می پردازد.
نویسنده با طرح این سؤال که از مقایسه افغانستان و سوریه چه جوابی به دست می آید، می نویسد: اگر چه آمریکا عملیات خود در افغانستان را یک موفقیت بزرگ برای CIA به حساب می آورد اما واقعیت دیگر این است که این کشور به دنبال دخالت های آمریکا، چند دهه است که روی آرامش به خود ندیده است! و حتی گروهک های تروریستی که آمریکا به بهانه نابودی آن به افغانستان لشکر کشید هنوز وجود دارند و هنوز تهدیدی برای منطقه و حتی خود آمریکا به حساب می آیند...
با توجه به تجربه افغانستان، ایالات متحده باید در اتخاذ سیاست های خود راجع به سوریه تجدید نظر کرده و از حمایت استراتژیک عربستان بر حذر باشد، چرا که این کشور صرفا به فکر منافع خود است، و از آنجا که ترجیح می دهد بر علیه استبداد خودش کسی قیام نکند لذا شورش ها را در کشورهایی به دور از مرز خود به راه می اندازد و امروز دمشق بهترین مکان و دورترین آن از ریاض است...
آمریکا با همکاری عربستان در افغانستان از به اصطلاح اصلاح طلبان تندرو حمایت کرده و نتیجه آن چیزی جز آشوب بی پایان نشد که البته این همان خواسته آل سعود است، لذا باید نسبت به سوریه با احتیاط و عقلانیت بیشتری پیش برود و حتی اگر می خواهد از مخالفین حکومت سوریه حمایت کند این کار را با عقلانیت و مذاکره انجام دهد، که اگر به شیوه افراطی عربستان سعودی عمل کند بی شک سوریه نیز به افغانستانی دیگر تبدیل خواهد شد و این نیز خواسته عربستان است.
آنچه که نگرانی ها را دو چندان می کند اینکه نه تنها آمریکا نتواسته القاعده افغانستان را از بین ببرد بلکه این گروهک تروریستی در سایر مناطق از جمله سرویه نقش فعال تر و با نفوذتری به دست آورده است!