به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ مهدی سنایی گفت: در این نشست رایزنیهایی میان مقامات کشورهای عضو اکو انجام گرفت که منجر به تشکیل مجمع مجالس اعضای سازمان همکاری اقتصادی شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: طبق اساسنامهای که به تصویب ۸ کشور شرکت کننده در نشست اکو رسید، مجمع مجالس متشکل از ۳ رکن شامل کنفرانس عمومی، شورای اجرایی و دبیرخانه شکل گرفت که نشستهای شورای اجرایی و کنفرانس عمومی با حضور نمایندگان کشورهای و روسای مجالس عضو برگزار خواهد.
وی گفت: قرار است نخستین نشست مجمع در سطح سران مجالس کشورهای عضو، در آذرماه امسال در پاکستان به عنوان میزبان نخستین اجلاس مجالس اکو، برگزار خواهد شد اما مسئول دبیرخانه و دبیرخانه عمومی مجمع به صورت گردشی میان کشورهای عضو دور خواهد زد.
سنایی گفت: تقویت همکاریهای پارلمانی میان کشورهای عضو اکو، تاثیرگذاری مجالس بر همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اعضای اکو، تحکیم مناسبات میان دولتها و ملتهای منطقه، تقویت همگرایی منطقهای و افزایش نقش مکانیزمهای منطقهای در حل و فصل مشکلات منطقهای و کشورهای عضو از اهداف اصلی و بنیادین تشکیل مجمع مجالس اکو است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با برجسته خواندن نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه اوراسیا و این نشست، گفت: هیات ایرانی در این نشست با بیش از ۱۰ پیشنهاد، حضور پررنگی بر جای گذاشت و در حاشیه اجلاس هیات ایرانی، دیدارهایی با نایب رئیس مجلس پاکستان و نایب رئیس مجلس ترکیه در مورد مناسبات پارلمانی دوجانبه صورت گرفت.
نخستین نشست مشترک مجالس کشورهای عضو اکو با حضور هیاتی از ایران به دعوت رئیس مجلس سنا پاکستان با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو اکو در اسلام آباد پاکستان برگزار شد./س