به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، به گفته متخصصین تغذیه، کاهو از سبزیهای بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد وامروزه 16 نوع کاهو در دنیا کشت میشود که کاهوی گردو کاهوی ایرانیاز انواع مهم آن برای مصرف سالاد است.
کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است. کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است که گاز و نفخمعده ایجاد میکند.
همچنین، کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است. دانشمندان علم تغذیه و گیاهشناسی برای کاهو خواص متعددی عنوان کردهاندو آن را به عنوانیک داروی تسکین دهنده و آرام بخش طبیعی تجویز می کردند در عین حال کاهوخون را صاف و تمیز میکند ، برای اشخاص عصبانی و کسانی که به بیخوابی مبتلا هستند خوردن کاهو مفید است.
کاهو دارای آهن فراوان است معمولاً به افرادی که کم خونی دارند، همچنین به دلیل آب فراوانی که در این ماده غذایی وجود دارد برای طراوت پوست و کاهش یبوست و خشکی مزاج هم خوب است، مادران شیرده میتوانند کاهوی پخته رابرای افزایش میزان شیر خود در رژیم غذایی قرا دهند.
برخلاف تصور مردم که معمولاً برگهای کمرنگ تر کاهو را ترجیح میدهند، برگهای سبز کاهو بیشتر از برگهای سفید دارای ویتامین Cاست و علاوه بر آن مقدار نسبتاً زیادی ویتامینAو ویتامین Eدارد./س