به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: امسال سطح زیرکشت برنج در فارس بالغ بر 14 درصد افزایش کمی داشته است.
احمد دزفولی افزود: افزایش سطح زیر کشت برنج علل زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به توفيقات بسيار خوبي كه امسال در بخش زراعت به دست آمده اشاره کرد.
وی ادامه داد: توسعه كشت مكانيزه و توسعه آبياري تناوبي (نوبتي ) و نواري (قطرهاي) برنج به همراه كشت با جوانه كار برنج، كه با افزايش راندمان كارايي آب، کاهش آب مصرفي مزارع و افزايش عملكرد محصول شده، بخشی از موفقیتهاست.
مدير امور زراعت سازمان جهادكشاورزي فارس با بيان اينكه افزايش سطح مكانيزاسيون و كشت با نشاكار برنج موجب سهولت در عمليات توليد محصول شده است، افزود: با كاهش هزينههاي توليد، افزايش سود كشاورزان محقق خواهد شد.
دزفولي تصريح كرد: به كارگيري مجموعه عوامل فوق به وسيله برنجكاران موجب شده است تا سطح زير كشت برنج از 35 هزار هكتار در سال 90 به 40 هزار هكتار در سال 91 ارتقاء يابد و توسعه كشت با نشاكار برنج با 328 درصد رشد از 700 هكتار در سال 90 به 3001 هكتار در سال 91 افزايش يابد.
مدير امور زراعت سازمان جهادكشاورزي فارس توسعه آبياري قطرهاي در مزارع كشت برنج را از ديگر توفيقات حاصل شده در بخش زراعت عنوان و خاطرنشان كرد: هماكنون در 4 شهرستان و در 5 قطعه آبياري مزارع به روش قطرهاي انجام ميگيرد كه خوشبختانه نتايج بسيار خوبي را به همراه داشته است.
وي بيشترين افزايش سطح زير كشت برنج را مربوط به شهرستان شيراز با رشد 85 درصدي و پس از آن شهرستان سپيدان دانست و با اشاره به افزايش ضريب مكانيزاسيون برنج در شهرستانهاي استان، گفت: كشت مكانيزه (كشت با نشاكار برنج) در شهرستان رستم 45 درصد، سپيدان 145 درصد و مرودشت 410 درصد افزايش نشان ميدهد.
وي ادامه داد: خوشبختانه تاثير مثبت هدفمندي يارانهها سبب شده است كه با هدف كاهش هزينههاي توليد استفاده گستردهتر از مكانيزاسيون در برنج رشد قابل ملاحظهاي داشته باشد.
دزفولي همچنین از تخصيص اعتبار جهت انجام پروژههاي گندم در استانهاي كشور خبر داد و اظهار داشت: براي 30 استان مبلغ 15 ميليارد تومان تصويب شده است كه سهم استان فارس بيش از يك ميليارد تومان است. /س