در حال حاضر تعدد جشنواره های سینمایی در کشور باعث افت کیفی سینما می شود.اما این مطلب درباره جشنواره فیلم مقاومت صدق نمی کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ فرزاد موتمن کارگردان فیلم های سینمایی"بیداری"،"شب های روشن،"صداها" در گفتگویی با روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس با انتقاد از برگزاری جشنواره های متعدد و گوناگون سینمایی تاکید کرد: با این حال وجود جشنواره سینمای دفاع مقدس بسیار ضروری و مطلوب است.
وی ادامه داد:  ما باید از این همه جشنواره های جانبی بپرهیزیم و تمرکزمان را در سال روی 2 یا 3 جشنواره قرار دهیم که جشنواره فیلم مقاومت قطعا می تواند یکی از آنها باشد.
به گفته وی، سینمای دفاع مقدس گونه ای بسیار حساس است که باید با برنامه ریزی آگاهانه و تولید فیلم نامه قوی کار خود را شروع کند. ما قبل از هر چیز باید در این زمینه به دنبال فیلمنامه نویسانی برویم که حتی سابقه جنگی ندارند و فقط از قدرت ایده پردازی بالایی برخوردارند.
موتمن گفت: باید از همه فیلمنامه نویسان اعم از جنگی و غیر جنگی کمک بگیریم و فرصتی تازه ایجاد کنیم که حال و هوای تازه ایجاد شود . ما باید مدام در سینمایی با حال و هوای جدید به مردم گوشزد کنیم که جنگ تمام نشده است و هرلحظه باید آماده بود و برای انتقال این مفهوم مهم چه ابزاری بهتر از هنر هفتم.
وی اضافه کرد: سینمای جنگ در اوایل دهه 70 دوران خوبی را سپری کرد و فیلم های خوب زیادی ساخته شد و ما را با نوعی سینمای واقعی و دور از حاشیه رو به رو کرد. اما بعد از مدتی این سینما رنگ باخت و حتی کسانی که به جنگ می پرداختند شروع به نمایش پس زمینه و حواشی جنگ کردند.
به گفته وی، از نیمه دوم دهه 70 حتی مخاطب هم در مقابل فیلم های خوب دفاعی جذب نشدند و مدیران هنری و فرهنگی باید پاسخگوی افول سینمای دفاع مقدس باشند و واکاوی کنند چرا مخاطب گرایش به این ژانر ندارند.
این کارگردان سینما و تلویزیون خاطرنشان ساخت: شاید بهتر است مسئولین دست هنرمندان را بازتر بگذارند زیرا در حال حاضر سینمای دفاع مقدس از منظر دولتی مهجور مانده است و بخش خصوصی هم حاضر نیست در این زمینه سرمایه گذاری های لازم را انجام دهد . از سوی دیگر فیلمسازان دولتی هم با محدودیت خاصی به این ژانر می پردازند و باید به آنها اجازه دهیم که به بخش های تیره جشنواره هم بپردازند . این نقاط تیره چیزی از ارزش رزمندگان ما کم نمی کند زیرا ما جنگ را شروع نکردیم و فقط دفاع ما بود که حماسه آفرید
وی معتقد است اگر تولیدات دفاع مقدس ما در مجامع جهانی حضور ندارد به این دلیل است که سیاستمداران غرب سعی دارند ما را مردمی تروریست نشان دهند و دفاع ما را امری کاملا خنثی و غیر انسانی تلقی کنند. جشنواره های بین المللی به نوعی خاص از سینمای ما توجه نشان می دهند و هرگز سینمای دفاع را در مرکز توجه خود قرار نداده اند . در صورتی که بسیاری از فیلم های ما در این زمینه قابلیت های جهانی بسیاری دارند . مثلا آثار مرحوم ملاقلی پور سرشار از المان هایی جهانی و جهان شمول بود که برای مخاطبان اقشار و حتی ملیت های مختلف شیرین می نشست و حرفی برای زدن داشت.
شایان ذکر است دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، توسط انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و با مشارکت و همیاری"سازمان سینمایی کشور  و استانداری کرمان"با رویکرد "مقاومت، بصیرت و شکوفایی و به منظور" تبیین فرهنگ مقاومت و پاسداشت حماسه های انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس" و "نگاه به حضور سازنده ایثارگران در مقابل دشمنان"، "تحریم اقتصادی"، "دستاوردهای علمی و افتخارات جهانی"، "مقاومت و بیداری اسلامی"، "مقابله با استکبار جهانی"، "تروریسم" و"صهیونیسم بین الملل" در قالب بخش های مختلف سینمایی، کوتاه، مستند، ویدیویی، فیلمنامه نویسی و چشم انداز سینمای مقاومت ایران و نشست های تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامه های جانبی دیگر همزمان با هفته دفاع مقدس به مرکزیت استان کرمان در استان های مختلف و هشت کشور جهان برگزار می شود./ه
برچسب ها: فرزاد ، موتمن ، جشنواره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.