به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ، در اين گزارش آمده است: اكنون، نيروي نظامي و پلیس افغان براي نشان دادن اعتراض خود، به روی نیروهای ناتو که ظاهرا براي آموزش و مشاركت در تامين امنيت كشورشان در آنجا مامور مي باشند، شليك مي كنند. اكنون نقطه بحرانی پروژه جنگ افغانستان همزمان با سال انتخاباتي آمريكا آغاز شده است. واقعيتي كه اكنون شاهد آن هستيم، كشته شدن نيروهاي نظامی خارجي در افغانستان توسط نيروهاي نظامي افغان، بي شك دلايل متعددي دارد كه نيروهاي نظامي افغان را مجبور به چنين واكنشي از سوي آنها كرده است.
اكنون مقامات ارشد ارتش و سیاستمداران ایالت متحده پس از كشته شدن سربازان آمريكا به دست متحدان سابق خود در نیروهای امنیتی افغانستان،با چالش هاي متعددي روبرو شده اند. آنها تاكنون نتوانسته اند براي اقدام پلیس و ارتش افغانستان در آتش گشودن به سوي نيروهاي آمریکایی در حال گشت زنی و یا حتی نيروهاي نظامي كه مسئوليت تعلیم و آموزش تکنیک های نظامی به ارتش افغان را داشته اند،دليل قانع كننده اي ارائه دهند.
اخيرا "مارتین دمپسی"، ژنرال ارتش آمریکا براي ملاقات با مقامات افغانستان و بحث در مورد چگونگي متوقف ساختن حملات نظاميان افغان عليه نيروهاي خارجي، به افغانستان رفت. در هفته گذشته نيز جلسه ژنرال های ارشد نظامي نيز براي بررسي خطرات و تاثير اين حملات بر روحيه نظاميان حاضر در افغانستان تشكيل شده بود. دانستن علت اين حوادث اخير عليه نيروهاي نظامي خارجي حاضر در افغانستان بسيار ساده مي باشد.
با نگاهی به سیاست های ناتو و ایالت متحده در منطقه و اقدامات آنها بر عليه شهروندان افغان مي توان سرمنشاء اين اقدامات را واكاوي كرد. حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمريكايي در کشور همسایه يعني پاکستان، جایی که دولت اوباما با سلاح های کنترل از راه دور و کشتار جمعی خود تا كنون هزاران شهروند را به قتل رسانده است، مثال بارزي از اين اقدامات ضد انساني آنها مي باشد.
حملات هوایی عليه غیرنظامیان افغان نيز مرگ شمار زيادي از آنها را در بر داشته است. بطور معمول هر شب سربازان امریکایی به 40 منزل مسكوني در افغانستان حمله مي كنند و تنها بهانه آنها يافتن تروريست هاي خيالي خود مي باشد. این حملات آنقدر منفور و زننده مي باشند كه اكنون بازتاب اقدامات نظاميان آمريكايي را چنين شاهد هستيم. سربازان ناتو بارها شهروندان غير مسلح افغان را مورد حمله قرار داده اند و وحشيانه آنها را به قتل رسانده اند. يكي از اين موارد یک سرباز آمریکایی مي باشد كه بخاطر كشتن 18 شهروند افغاني كه عمدتا كودك و زن بوده اند،در انتظار محاكمه مي باشد.
قرآن سوزي در یک پایگاه آمریکايي،خشم مردم افغانستان و تظاهرات سراسري را در اين كشور در پي داشته است. آمریکا و دولتهای غربی همچنان به حمايت از فساد و رشوه خواري حکومت کرزای در افغانستان ادامه مي دهند. افغان ها پس از 30 سال جنگ داخلي، استانداردهای زندگی ، امید به زندگی و فرصت هاي آموزش و پرورش خود را در پایین رتبه بندی جهانی مي بينند.
جای تعجب نیست که دوره بحرانی فرا رسیده است و حملات سربازان و پلیس افغانستان بر روی نیروهای ناتو بيانگر آغاز دور جديدي از عكس العمل هاي شهروندان افغاني نسبت به حضور و اقدامات نيروهاي خارجي مي باشد. احتمال قريب به يقين شكست پروژه جنگ غرب در افغانستان و حمله نيروهاي كشور ميزبان به نيروهاي ائتلاف گواهي است بر شکست کامل استراتژی آنها در جنگ افغانستان .
20 نیروی نظامي ایالت متحده و یک نفر از نيروهاي امدادي در دو هفته گذشته توسط سربازان افغانستان و یا پلیس به ضرب گلوله کشته شده اند. تعداد این حملات در سال 2012 از کل حملات ثبت شده در سال 2011 بالاتر مي باشد-در مجموع 32 حمله با 40 كشته براي امسال ثبت گرديده است كه در مقايسه با سال گذشته با 21 كشته از رشد بالايي برخوردار بوده است.
آمریکا و مقامات افغان این حملات را به نفوذ طالبان در نیروهای امنیتی افغان مربوط مي دانند. البته اين ادعا نيز كاملا بي اساس مي باشد.
يك راهكار پيشنهادي از سوي آنها بررسی بیشتر و دقيق تر افراد متقاضي در استخدام های جدید است. راهكار بعدي آنها اصرار بر اين که نیروهای نظامی آمریکا مجاز به حمل سلاح در تمام اوقات، حتی زمانی که آنها در پایگاه های آمریکا حضور دارند،مي باشد.
در اين مورد برنامه "فرشته نگهبان" مطرح گرديد: براساس اين برنامه حفاظتي، یک یا دو سرباز آمریکايي برای نظارت بر افغان ها در جلسات و گشت زنی ها مد نظر قرار مي گيرد، تا در صورت لزوم از نيروهاي ائتلاف محافظت نمايد. اما واقعیت موضوع اين است که تعداد كمي از حملات اخیر توسط طالبان انجام شده است.(در محل هاي ايست و بازرسي) افزایش تعداد حملات مربوط به نیروهای آموزش دهنده افغان ها مي باشد.
در شب 10 آگوست، سه تفنگداران دریایی توسط یک پلیس افغان كشته شدند و تنها ساعتي چند پس از اين حادثه یک پسر جوان نيز در یک پایگاه ديگر سه تفنگداران دریایی ديگر را كشت. از دست دادن شش تفنگداران دریایی در یک روز برای آمريكا یک مشکل جدی تلقي مي گردد. نيروهاي ائتلاف در اين كشور به واقع زمين گير شده اند و بدتر اينكه بيشترين فشار و بار جنگ افغانستان بر دوش نيروهاي آمريكايي مي باشد.
جنگ در آمريكا ماهيتي منفور در اذهان عموم دارد، اوباما در سال انتخابات اين موضوع را بخوبي مي داند،مردم افغانستان نيز با مردم آمريكا هم عقيده مي باشند آنها ديگر از اين جنگ فرسايشي خسته شده اند. چيزي كه ژنرال ها و سیاستمداران می دانند، اما ترس از اعتراف به آن دارند، این است که نیروهای ائتلاف را از كشور افغانستان خارج و اجازه دهند افغان ها کشور خود را اداره كنند،اين عقيده آنهاست ولي از ابراز آن مي ترسند