به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ محمد جواد خانزادی در این باره افزود: مطالعات و حفاریهای ضروری پیش از آبگیری سد سیمره که در حوالی شهر بدره واقع است، انجام گرفت.
وی در پاسخ به این پرسش که چند فصل کاوش در جغرافیای سد و نیروگاه سیمره که ساخت آن بنا به اظهارنظر اقتصاددانان برای استان و حوالی آن بسیار حیاتی به نظر میرسد، انجام گرفته است، گفت: چند فصل کاوش توسط پژوهشکده باستان شناسی کشور انجام گرفت که این کار بر اساس توافقی که با وزارت نیرو به عمل آمد، محقق شد.
خانزادی درباره دادهای زیرخاکی این منطقه صنعتی مهم به ویژه حوزه آبگیری سد مخصوصاً منطقه جغرافیایی ایلام نیزافزود: در کاوشهایی که در چند نقطه از حوزه آبگیری سد و نیروگاه سیمره انجام گرفت اشیاء و آثاری کشف شد که گذشته آنها بعضاً به پیش از تاریخ هم بازمیگردد.
کارشناس میراث فرهنگی استان ایلام که خود یکی از همراهان طرح کاوش در این منطقه بود، درباره چگونگی نگهداری و نمایش این آثار نیز گفت: آثار کشف شده در جغرافیای سد و نیروگاه سیمره آنچه که به منطقه بدره در استان ایلام تعلق گرفته در خود استان نگهداری می شود.
وی اضافه کرد: این آثار که در بین آنها انواع سفال متعلق به پیش از تاریخ هم دیده میشود در یکی از مراکز باستانی استان از جمله موزه باستان شناسی ایلام در صورت ایجاد یا موزه باستان شناسی دره شهر به نمایش گذاشته خواهد شد.
سد و نیروگاه سیمره در حوالی 10کیلومتری شهر بدره واقع در حوزه شهرستان دره شهر در استان ایلام قرار دارد که از آن علاوه بر آبدهی به 12هزار هکتار زمین پایین دست، از آن مقدار 480 مگاوات برق تولید خواهد شد.
ایجاد اشتغال و تامین آب شرب برای مناطق بسیاری از حوزه استان ایلام از دیگر دادههای اقتصادی این پروژه ملی در منطقه است./س