به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا طرح احداث خط لوله اتیلن غرب شامل 8 ایستگاه تقویت فشار اتیلن است که دو ایستگاه آن در ابتدای خط، برای تقویت فشار اتیلن دریافتی و 5 ایستگاه تقویت فشار دیگر در طول مسیر اصلی برای جبران کاهش فشار در طول مسیر انتقال اتیلن پیش بینی شده اند.
همچنین خط لوله اتیلن غرب شامل 16 ایستگاه اندازه گیری است که 2 ایستگاه آن برای اندازه گیری اتیلن دریافتی در عسلویه وگچساران و 14 ایستگاه دیگر برای اندازه گیری در پایانه های تحویل اتیلن در دیگر مناطق کشور احداث خواهد شد.
این گزارش می افزاید: در طرح اولیه، خط لوله اتیلن غرب از عسلویه آغاز میشد و در مسیر خود در مجموع از هفت استان فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، همدان و کردستان عبور می کرد و به آذربایجان منتهی میشد، اما در مهر 1384 پتروشیمیهای دهدشت، ممسنی و اندیمشک نیز به این خط پیوستند تا در مجموع تعداد واحدهای خط به 10 واحد افزایش پیدا کند.
افزون بر این، پس از سفر مقام معظم رهبری به استان همدان، مصوبه احداث یک واحد پتروشیمی در همدان نهایی شد و در دی 87 احداث خط لوله اتیلن از میاندوآب تا تبریز نیز در دستور کار قرار گرفت.
همچنین قرار شد با ساخت خط دنا و مجتمعهای آن شامل پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن پتروشیمی گچساران هم برای تولید اتیلن مورد نیاز خط ساخته شود.
بر اساس این گزارش، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در مجموعه صنعت نفت، روند توسعه پرشتاب خود را با تکیه برتوان داخل طی می کند.
به این ترتیب و با تصویب احداث این طرح ها در مجموع 21 استان کشور صاحب مجتمع های پتروشیمی خواهند شد.
اغلب مصوبه های احداث واحدهای پتروشیمی در دور نخست سفرهای استانی هیئت دولت انجام شده و دولت در این دوره سفرهای خود احداث 20 واحد پتروشیمی را مصوب کرده است.
پس از آن دور دوم سفرها با دو مصوبه، دور سوم با پنج مصوبه و دور چهارم با یک مصوبه قرار دارد. از میان این طرح ها پتروشیمی مرودشت پتروشیمی مهاباد و،پتروشیمی کردستان از نظر پیشرفت فیزیکی پیشتاز هستند.
از 28 طرح مورد اشاره 15 طرح دارای پیشرفت فیزیکی 1 تا 63 درصد هستند و 13 طرح دیگر در مرحله مذاکره و عقد قرارداد به سر می برند.
همزمان با احداث این طرح ها درمجموع برای 18 هزار نفر اشتغال مستقیم و دائم ایجاد و 13 میلیون تن به ظرفیت صنایع پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد. این در حالی است که در محاسبه این ظرفیت میزان افزایش، ظرفیت طرح های پتروشیمی منطقه چابهار محاسبه نشده است.
منطقه چابهار به تنهایی با جذب 25 میلیارد دلار سرمایه در طول برنامه ششم توسعه، ظرفیت افزایش 15 تا 20 میلیون تن ظرفیت صنایع پتروشیمی را دارد./س