به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان، مسعود معین پور در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: در حالیکه سالانه باید 500 مگاوات برق به تولید استان اضافه شود اما مصوبات سفر رئیس جمهور در بخش نیروگاه ها که ساخت پنج نیروگاه در جنوب اهواز، امیدیه، ماهشهر، بهبهان و خرمشهر بوده تاکنون به طور کامل اجرایی نشده است.
وی دلیل اجرایی نشدن این مصوبه دولت را عدم حضور سرمایه گذارن عنوان کرد و گفت: ساخت این نیروگاه ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی تصویب شده بود که عدم حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی منجر به اجرایی نشدن این مصوبات شده است.
وی با بیان اینکه تنها نیروگاه 500 مگاواتی خرمشهر با 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرایی شده است، افزود: ساخت نیروگاه های ماهشهر و بهبهان نیز به دولت واگذار شده و به این ترتیب عملیات اجرایی آنها شروع می شود.
معین پور به دیگر مصوبات سفرهای هیئت دولت به استان اشاره کرد و گفت: سایر مصوبات سفر در بخشهای پست برق و خطوط انتقال همگی انجام شده است.
وی با بیان این موضوع که شرکت برق منطقه ای خوزستان بیشترین استفاده از تسهیلات بانکی را در سطح کشور داشته است، افزود: در این راستا 120 میلیارد تومان تسهیلات دریافت و برای پروژه های مختلف هزینه شده است.
جایگاه دوم برق منطقه ای خوزستان پس از تهران
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان تصریح کرد: استان خوزستان با داشتن 13 نیروگاه مختلف حرارتی و برق آبی با توان منصوبه 11 هزار و 783 مگاوات جایگاه نخست و با داشتن پیک بار مصرفی به میزان شش هزار و 853 مگاوات جایگاه دوم پس از استان تهران را داراست.
وی با اشاره به اینکه 13 درصد برق کشور در استان خوزستان تولید می شود، گفت: برای تامین برق شهرهای خوزستان از برق سایر استانهای کشور نیز استفاده می شود به طوریکه در پیک امسال 10 درصد از نیاز و بیش از 800 مگاوات برق از خارج از استان و شبکه سراسری دریافت شد.
وی با اذعان به اینکه مشکلی برای تامین برق مورد نیاز استان وجود ندارد، به صادرات برق به کشور عراق اشاره کرد و افزود: اولویت تامین برق برای استان است اما مازاد آن نیز برای صادرات استفاده می شود و در صورت کمبود برق در استان محدودیت صادراتی اعمال می شود.
معین پور به وضعیت مصرف پس از هدفمندسازی یارانه ها اشاره کرد و گفت: در ماه های پایانی سال 89 اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها توسط دولت کاهش مصرف برق در مشترکین خانگی را به میزان چهار درصد و افزایش مصرف برق در مشترکین صنعتی به میزان 14 درصد را درپی داشته و باعث صرفه جویی 125 میلیارد تومانی در صنعت برق خوزستان شده است.
جمع آوری 440 هزار انشعاب برق
وی همچنین با اشاره به جمع آوری انشعابهای برق غیر مجاز اظهارکرد: با توجه به اینکه 30 درصد ساکنین شهرستان اهواز حاشیه نشین هستند عمدتا از برق غیر مجاز استفاده می کردند که در این راستا تا کنون 440 هزار انشعاب برق غیر مجاز جمع آوری شده به طوری که تلفات شبکه نیز به نقطه نزدیک به نرمال رسیده است.
معین پور متوسط تلفات شبکه در کل کشور را 15 درصد عنوان کرد و گفت: این درحالی است اکه این رقم در استان خوزستان 22 درصد است.
وی همچنین از اصلاح و نوسازی خطوط انتقال و پستهای برق در استان خوزستان خبر داد و افزود: در این راستا 83 میلیارد تومان هزینه شده و خطوط قدیمی اصلاح و نوسازی شده اند.
معین پور از رکوردزنی تولید برق در نیروگاه های استان به ویژه نیروگاه رامین اهواز خبر داد و گفت: در سال 1389 رکورد 32 ساله تولید شکسته شد و در سال 1390 نیز رکورد 33 ساله بزرگترین نیروگاه بخاری کشور به ثبت رسید.
بهره برداری از 35 پروژه در هفته دولت
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان همچنین از بهره برداری و افتتاح 35 پروژه خطوط برق و شبکه های پست با اعتبار 160 میلیارد تومان به مناسبت هفته دولت خبر داد و گفت: شرکت برق منطقه ای خوزستان با 35 پروژه قابل افتتاح بالاترین آمار پروژه های بهره برداری شده در هفته دولت را دارد.
وی با بیان اینکه 21 پروژه مربوط به پروژه های پستهای برق است، افزود: 14 پروژه دیگر نیز مربوط به خطوط برق است که در شهرهای گتوند، آبادان، بهبهان، اهواز، سربندر، خرمشهر، شوشتر، مسجد سلیمان، دزفول، شوش، اندیمشک و بندر امام خمینی(ره)به بهره برداری می رسند.
معین پور همچنین از اجرای بیش از 213 پروژه در بخشهای مختلف خطوط و پست برای سالهای آتی خبر داد و گفت: 22 پروژه دیگر نیز با اعتبار 94 میلیارد تومان تا پایان سال جاری در استان بهره برداری می شوند./س