به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، مجتبی رستمی درنشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان که با حضور مدیران حوزه نیرو به مناسبت هفته دولت در سالن جلسات نیروگاه حرارتی بیستون برگزار شد، اظهار کرد: کرمانشاه از سال 48 به شبکه سراسری برق پیوست و در سال 56 یک دستگاه توربین گازی برای جبران محدودیتهای بار ولتاژ در کرمانشاه نصب شد.
رستمی تصریح کرد: ضرورت ایجاد نیروگاه بیستون در سال 70 جهت تامین نیاز شبکه سراسری برق در غرب کشور مورد تاکید قرار گرفت و پس از بررسیهای توجیهی و مطالعات فنی در زمینه مشخصات زمینشناسی، دوری و نزدیکی به راههای ارتباطی و در دسترس بودن آب مورد نیاز احداث این نیروگاه به شرکت توانیر ابلاغ و عملیات اجرایی نیروگاه آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاه بیستون با 640 مگاوات در زمینی به وسعت 130 هکتار احداث شده است که 45 هکتار آن محوطه اصلی نیروگاه تشکیل میدهد و قابلیت توسعه تا چهار واحد را دارد.
مدیرعامل نیروگاه حرارتی بیستون گفت: سوخت اصلی نیروگاه گاز و سوخت مازوت و یا مخلوطی از هر دو در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین آب مورد نیاز نیروگاه از طریق سه حلقه چاه فلمن با ظرفیت آبدهی آن 2 هزار متر مکعب در ساعت پمپاژ و انتقال آن به وسیله لوله تامین میشود.
رستمی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح با هدف رسیدن به خوداتکایی فنی و بالا رفتن دانش فنی نیروهای متخصص ایرانی و همچنین استفاده از امکانات و تواناییهای سازندگان داخلی پیمانکار ایتالیایی طبق مفاد قرارداد موظف شد تا بخشی از کارهای ساخت و کارهای اجرایی را به سازندگان و پیمانکاران ایرانی واگذار کند.
وی ساخت اسکلتهای فلزی، ساختمان الکتریک و اتاق کنترل، سالن توربین و سیکلهای حرارتی، دیگ بخار واحد دوم، تانکهای ذخیره سوخت و آب، سیستم آتشنشانی ترانسفورمرهای اصلی، جرثقیل سقفی سالن توربین و کانالهای هوا و گاز دیگبخار، پیمانکاران ایرانی همچنین قسمت عمده عملیات نصب و تقریبا همه کارهای ساختمانی نیروگاه را به عهده داشتند از این موارد است.
مدیرعامل نیروگاه حرارتی بیستون اظهار کرد: نیروگاه حرارتی بیستون دارای دو واحد بخاری با ظرفیت نامی و واقعی هر کدام 320 مگاوات و با شبکه سراسری شده است.
وی تصریح کرد: در تاریخ 9 آذر ماه 87 طی مراسمی با حظور وزیر نیرو و مدیرعامل توانیر کلنگ عملیات احداث 2 واحد بخاری با ظرفیت هر کدام 320 مگاوات و 6 واحد سیکل ترکیبی با ظرفیت هر کدام 159 مگاوات به زمین زده شد که تاکنون 4 واحد گازی به نام نیروگاه زاگرس به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین 4 واحد گازی نیروگاه اسلامآبادغرب با ظرفیت هر واحد 25 مگاوات نیز در حال ساخت است که پیشبینی میشود در سال آینده ظرفیت نیروگاه بیستون به حدود 2240 مگاوات خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین صنعت برق در استان و غرب کشور در حال انجام است./ج1