مدیر دفتر تدوین پرونده های ثبت جهانی کشور اظهار داشت: اقدامات ایمنی و رفع خطر حین زلزله صورت گرفته در ابنیه تاریخی مناطق زلزله زده به ویژه شهرستان اهر به خوبی انجام شده است.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، دکتر طالبیان در بازدید از خانه عطایی شهرستان اهر افزود: اقدامات استحکام بخشی حین زلزله فرصت کافی را برای نگهداری بنا به وجود می آورد که با توجه به پس لرزه های نسبتا قوی رخ داده پس از زلزله اصلی در این دو شهرستان، اقدامات حین زلزله در این ابنیه به خوبی جواب داده است.

وی با بیان اینکه باید استحکام بخشی ابنیه تاریخی و مطالعات فعالیت رفع خطر را در آثار تاریخی سراسر کشور افزایش داد، اظهار داشت: با بهره برداری از فرم های استانداردهای جهانی در بررسی نوع آسیب های وارده به ابنیه پس از زلزله و نحوه مرمت آنها، از نتایج مطالعات صورت گرفته در این مناطق می توان در کشور و حتی جهان استفاده کرد.

طالبیان با اشاره به استقامت سازه های خشتی در برابر حوادث طبیعی تاکید کرد: تجربه و مطالعات علمی نشان داده که با استفاده از مصالح چوبی و خشت می توان مقاوم ترین سازه ها را ساخت.

مدیر دفتر تدوین پرونده های ثبت جهانی کشور با بیان اینکه اینگونه مصالح سقف را سبک تر و در نتیجه مقاوم تر می کند، تشریح کرد: هرچه بیشتر از کاربرد اسکلت های فلزی، تیرچه و بتن فاصله گرفته و به سمت ساخت و توسعه ابنیه خشت و چوبی مقاوم برویم به نفع ما است زیرا اصل خانه سازی در سرزمین ایران با استفاده از همین ابنیه خشتی، گلی و چوبی مقاوم و اصولی است.

طالبیان با بیان اینکه اکنون دنیا به تاثیر استفاده از خشت و آجرهای مقاوم در برابر حوادث پی برده است، خاطرنشان کرد: اگر آسیبی نیز بر اثر زمین لرزه به این نوع خانه ها وارد شده، نه به دلیل مصالح بلکه به احتمال قوی ناشی از نوع طراحی آنها بوده است.

خانه عطایی شهرستان اهر با 50 درصد آسیب دیدگی از زلزله اخیر آذربایجان شرقی، یکی از چندین اثر ثبتی و تاریخی خسارت دیده از زلزله به شمار می رود، که بیشترین میزان تخریب را بر اثر زمین لرزه داشته است.

گفتنی است، معاون میراث فرهنگی کشور، مدیر دفتر تدوین پرونده های ثبت جهانی کشور ، مدیرکل بناها و محوطه های تاریخی کشور، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با همراهی مهندس محمدی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و با حضور چندین نفر از کارشناسان حوزه مرمت و میراث فرهنگی از آثار تاریخی و ثبتی آسیب دیده از شهرستان های اهر و ورزقان بازدید داشته و تسهیلات فوری و ویژه مورد نیاز برای بازسازی این آثار را برآورد کردند/س

برچسب ها: رفع ، زلزله ، ابنیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.