در این گزارش گفته شده است: برای نخستین بار پس از فروپاشی شوروی، در پاییز آینده زیردریایی های طرح جدید موسوم به 'طرح 955' یا 'بوری' به نیروی دریایی روسیه تحویل می شود.
'صدای روسیه' گفت: نخستین زیردریایی از این نوع 'یوری دولگاروكی' نام دارد كه مراحل آزمایش آن به پایان رسیده و قرار است در ماه های آینده به ناوگان نظامی روسیه بپیوندد.
در گزارش خاطرنشان شده است: همزمان با تحویل این زیردریایی به نیروی دریایی روسیه، موشك های قاره پیمای 'بولاوا' (دارای برد حدود 10 هزار كیلومتر و مجهز به كلاهك های منقسم) هم در خدمت این نیرو قرار می گیرد.
بنا به این گزارش، تا پایان امسال هم یك فروند زیردریایی اتمی نسل جدید بنام 'آلكساندر نوسكی' قادر به حمل موشك های قاره پیما به نیروی دریایی روسیه تحویل می شود و زمستان آینده هم زیردریایی اتمی دیگری بنام 'ولادیمیر مونوماخ' به آب انداخته خواهد شد.
رادیو روسی گفت: روسیه باید برای این زیردریایی ها موشك های قاره پیما بسازد و تا سال 2020 حداقل 148 فروند موشك قاره پیمای'بولاوا' یا 'ار-30' برای این منظور تولید كند و هر زیردریایی اتمی به 20 موشك مجهز می شود.
'آندره دیاچكوف' رییس كارخانه 'سوماش' سازنده كشتی ها و زیردریایی های اتمی روسیه پیش تر از تصمیم كشورش برای ساخت هشت فروند زیردریایی اتمی پیشرفته جدید از نوع 'طرح 955' یا 'بوری' در سال های آینده خبر داده بود.
وی خاطرنشان كرد، در حال حاضر سه زیردریایی اتمی از نوع 'بوری' به نام های 'یوری دولگاروكی'، 'آلكساندر نوسكی' و 'ولادیمیر مونوماخ' در كارخانه 'سوماش' در حال ساخت است و تا پایان امسال یك فروند زیردریایی اتمی از نوع پیشرفته 'بوری' آغاز می شود كه چهارمین زیردریایی اتمی روسی از این نوع خواهد بود.
رییس كارخانه سوماش گفت كه قرارداد برای ساخت زیردریایی های اتمی پنجم و ششم از نوع 'بوری' در سه ماهه نخست سال آینده میلادی به امضا خواهد رسید.
زیردریایی اتمی مدل 'بوری' به طول 170 متر و عرض 5/13 متر، 24 هزار تن ظرفیت داشته و مجهز به 12 فروند موشك قاره پیما و سیستم های اژدرافكن است.
در حال حاضر ناوگان های اقیانوس آرام، شمال و دریای بالتیك روسیه به زیردریایی های اتمی مجهز هستند.
به گزارش ایرنا، در همین حال كارشناسان نظامی با اشاره به اظهارنظرهای چند ماه قبل مقام های روس مبنی بر نبود برنامه مسكو برای ساخت زیردریایی های جدید تا سال 2022، انتشار خبرهای جدید درباره عزم كرملین برای تولید زیردریایی های هسته ای قبل از موعد یاد شده را نشانه تشدید تنش ها میان روسیه و غرب می دانند.
آنان با اشاره به متشنج شدن مناسبات مسكو و غرب در دو هفته اخیر بر سر سپر دفاع موشكی و هشدار مدودیف به آمریكا مبنی بر عزم كرملین برای استقرار موشك های قاره پیمای جدید اسكندر در مجاور مرزهای اروپایی روسیه و احتمال خروج یكجانبه از پیمان استارت- 2 در صورت بن بست در مذاكرات مربوط به سپر دفاع موشكی از آن به عنوان ورود طرفین به دور تازه ای از منافشات در سطوح دوجانبه و بین المللی یاد می كنند.