به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ مرضیه قنبریان با بیان این مطلب افزود: استانداردهای ملی با توجه به فرهنگ، اقتصاد، نیازهای ملی و اقلیمی تدوین می شود و تدوین استاندارد دانشی فنی است كه تعیین می كند چه كالاهایی با چه ویژگی هایی، روش تولید و آزمونی تولید شود.
وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد تنها سازمانی در كشور است كه بر طبق قانون، می تواند استاندارد فرآورده ها را تعیین، تدوین و اجرای آنها را با كسب موافقت شورای عالی استاندارد اجباری اعلام كند و در واقع یكی از وظایف قانونی این سازمان كه به عنوان مرجع در كشور شناخته شده است تعیین و تدوین استانداردهای ملی به استثنا مواد دارویی است.
قنبریان گفت: این سازمان یكی از اعضا سازمان بین المللی (ISO) است و بنابراین اجرا وظایف خود، هم از آخرین پیشرفت های علمی، فنی و صنعتی جهان بهره می گیرد و هم شرایط كلی و نیازمندی های خاص كشور را مورد توجه قرار می دهد.
معاون اداره استاندارد ایلام با اشاره به مراحل تدوین استاندارد گفت: ابتدا منابع بین المللی معتبر برای تدوین استاندارد یك كالا و یا خدمت توسط متقاضی بررسی شده و پیشنهاد مربوطه جهت بررسی بیشتر به سازمان ملی استاندارد ایران ارسال می شود و پس از تایید و تصویب، موضوع به متقاضی كه دبیر تدوین نام دارد، ابلاغ می شود.
او گفت: موضوع تدوین در كمیسیون های اولیه، فنی و نهایی كه كمیسیون های تخصصی با حضور افراد صاحبنظر هستند بررسی می شود و پیش نویس نهایی جهت طرح در كمیته ملی به سازمان ارسال می شود.
قنبریان افزود: اعضا كمیسیون های فنی را استادان دانشگاه ها، كارشناسان استاندارد، نمایندگان تولیدكنندگان و مصرف كنندگان و سایر افراد صاحبنظر تشكیل می دهند و در نهایت پس از تصویب، پیش نویس تدوین به عنوان استاندارد ملی ایران چاپ می شود./س