قرائی مقدم، جامعه شناس و آسیب شناس حوزه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در بررسی زوایای پیدا و پنهان کار، تلاش وتنبلی در جامعه اظهارداشت: اصولا کسی که کار نمی کند و به تنبلی و بیکاری گرایش و تمایل دارد، از لحاظ شخصیتی بیمار و از لحاظ اجتماعی همواره وابسته خواهد بود بر اساس نظریه اغلب جامعه شناسان، کار است که به انسان طبقه، شان و مقام می دهد.
وی درادامه افزود: درواقع اساس پیشرفت و توسعه منوط و وابسته به کار و تلاش است، کار است که باعث شده انسانیت به رشد و کمال برسد، جامعه تنبل رکود و رخوت اجتماعی حتمی در پیش خواهد داشت.
این آسیب شناس حوزه اجتماعی در رابطه با عوامل موثر در تشویق به کارو تلاش در جامعه و دوری از تنبلی و تن پروری تصریح کرد: بحث فرهنگ سازی و آموزش صحیح یک اصل است متاسفانه در میان طیفی از افراد جامعه و حتی گروهی از دانشجویان نیز مشاهده می شود که به کاریری علاقمندی نشان نمی دهند و شان و منزلت خود را در پشت میز نشینی و فعالیت دراین راستا جستجو می کنند.
قرائی مقدم در ادامه تصریح کرد: این کار یدی و تلاش مضاعف بوده است که ژاپن و کره جنوبی، امروزه باوجود عدم برخورداری از منابع طبیعی، به یکی از پیشرفته ترین و توسعه یافته ترین کشورهای دنیا مبدل شده اند.
این آسیب شناس حوزه اجتماعی با بیان اینکه در دین مبین اسلام نیز به همت، کارو تلاش تاکید شده است اظهار داشت: امید به آینده، شوق به پیشرفت، پویایی و رقابت وتلاش در جهت دستیابی به آنچه که نداریم، از ویژگی ها و شاخصه های یک جامعه کار کردگرا محسوب می شود و به عبارت دیگر، رمز پیشرفت و توسعه جامعه را باید دراین نگین درخشان، یعنی کار جستجو نمود.
وی درنهایت افزود: خوشبختانه در 33 سال اخیر، جنبش و تلاش مضاعفی در جهت کار وتلاش جمعی صورت گرفته است وتن پروری و راحت طلبی که قبل از انقلاب درجامعه ما ظهور و بروز پیدا کرده بود به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است و از این به بعد هم نیز باید برنامه ریزی ها، فعالیت ها و سرمایه های موجود همانند سه دهه اخیر، همچنان مصروف به کار وتلاش بیشتر گردد./ز