به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ؛ايلام دكتر رسول دشتی با اشاره به مضرات استفاده از ظروف یكبار مصرف گفت: استفاده از این ظروف چنان متداول شده است كه به سختی می توان دنیای بدون یكبار مصرفها را مجسم كرد.
وی ادامه داد: بسیاری از شهروندان دردسر شستشوی ظرف را به كلی از برنامه حذف كرده و از بشقاب و لیوانهای رنگارنگ پلاستیكی استفاده می كنند.
دشتی از شهروندان خواست كه در صورت نیاز در توزیع مواد غذایی و آشامیدنی تنها از ظروف یكبار مصرف استاندارد استفاده كنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایلام افزود: این ظروف بی رنگ و شفاف فقط برای اغذیه و نوشیدنیهای سرد مناسب است و نباید برای نوشیدنیها و غذاهای داغ استفاده شود.
دشتی گفت: استفاده از لیوانهای یك بار مصرف كه بی رنگ و شفاف هستند، برای نوشیدنیهای داغ مثل قهوه و چای مجاز نیست و باعث ایجاد عوارض در انسان می شود.
به گفته وی، همچنین ظروف یك بار مصرف فرم دار سفید رنگ كه از جنس پلی استایرن هستند نباید برای مواد غذایی خیلی داغ استفاه شوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایلام اظهار داشت: استفاده نابجا از ظروف پلی اتیلن می تواند موجب آزاد شدن مواد آلی و تركیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی شود كه مصرف آنها برای سلامتی مضر است.
دشتی گفت: ریختن غذای گرم در ظروف یك بار مصرف، باعث بروز سرطان در انسان می شود.
وی افزود: اگر درون ظروف رنگی آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده وارد بدن می شود كه به سبب داشتن تركیبات خاص منجر به بروز سرطانهای مختلف میشود.
وی یادآور شد: با توجه به سالم و ایمن بودن ظروف یكبار مصرف گیاهی برای غذاهای گرم و داغ ، توصیه می شود برای حفظ سلامتی خود و افراد خانواده استفاده از این ظروف را جایگزین ظروف یكبار مصرف پلیمری كنند. /س