حوزه‌ی هنری استان قم با همكاری برخی نهادها و سازمان‌ها، نخستین همایش ملی شبیه‌پژوهی رویكردی نوین به هنری كهن را در آبان و یا پاییز امسال برگزار می‌كند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران از پایگاه خبری حوزه هنری، همایش ملی شبیه‌پژوهی، در دو روز و به شكل متمركز به شبیه‌خوانی، تنها شاخصه‌ هنرهای نمایشی منسجم ملی و دینی ایرانیان‌ـ می‌پردازد تا با شناخت پژوهش‌های نوین، بازشناخت سندهای نویافته، آشنایی با نگرش‌های كارآمد و روزآمد و البته آگاهی به بررسی‌های علمی تازه در این زمینه به هم‌اندیشی نوینی از هنر نیاكان دست یابد.
همایش ملی شبیه پژوهی، رویكردی نوین به هنری كهن، می‌تواند با آشنایی پژوهش‌گران به یكدیگر و آگاهی آنان به اندیشه‌های مكمل و ایجاد راه های جدید جهت درك زوایای نهفته‌ از هنر شبیه‌خوانی، گام‌های استواری در این رویكرد بردارد.
همچنین نخستین همایش ملی شبیه‌پژوهی در دو زمینه متن شبیه‌نامه (تعزیه‌نامه) و اجرای شبیه‌خوانی با اندیشمندان، پژوهش‌گران و هنرمندان جهت ارائه‌ مقاله‌های علمی و تخصصی همكاری می نماید.
محورهای همایش ملی شبیه‌پژوهی در حوزه های شبیه‌خوانی؛ امروز و فردا، بازخوانی شبیه‌خوانی كهن با بهره‌گیری از سندهای نویافته، بررسی تاریخ دگرگونی‌های شبیه‌خوانی با توجه به یافته‌های نوین در این گستره و جغرافیای شبیه‌خوانی؛ بررسی علمی گستره‌ نفوذ این هنر در بخش‌های گوناگون ایران و سرزمین‌های دیگر و توجه به ویژگی‌های افزوده‌ بومی اعلام شده است.

از دیگر محورهای این همایش می توان به خوانش بینامتنی شبیه‌خوانی و دانش‌های بنیادین (فیزیك، ریاضی، جامعه‌شناسی، فلسفه، مردم‌شناسی و...)،خوانش بینامتنی شبیه‌خوانی با دیگر نمایش‌های ایرانی (به‌ویژه تقلید ـ‌تخت حوضی‌ـ و خیمه‌شب‌بازی)،خوانش بینامتنی شبیه‌خوانی با دیگر نمایش‌های شرقی (كاتاكالی، نو، اپرای پكن، كابوكی، وایانگ گولیك و...) و نشانه‌شناسی نوین در متن و اجرای شبیه‌خوانی اشاره كرد.
همچنین ریخت‌شناسی شبیه؛ بررسی ساختاری شبیه‌نامه‌ها، شبیه‌خوانی و مدرنیسم در ایران، نقد و بررسی علمی كتاب‌های تخصصی این گستره و دیگر پیشنهادهای پژوهش‌گران در راستای نگرش‌های تازه به شبیه‌خوانی از جمله محورهای عنوان شده در همایش ملی شبیه‌پژوهی است.
 
لازم به ذكر است مقاله های تدوین شده جهت ارائه به همایش دارای رویكرد پژوهشی، توجه به ساختار علمی و در چهارچوب محورهای همایش بوده و تاكنون به هر شكل، نشر نیافته و یا ارائه نشده باشد.

همچنین چكیده‌ مقاله‌ها بیش از 300 واژه نباشد و حتما در پایان، كلید واژه‌ها مشخص شوند. مقاله‌ها از ساختار مناسب پژوهشی (عنوان، چكیده، كلید واژگان، پیش‌گفتار، طرح موضوع، بررسی، نتیجه و كتاب‌نامه) بهره‌مند باشند.
شایان ذكر است بر اساس ارزیابی شورای علمی همایش، مقاله‌های برگزیده به شكل سخن‌رانی (‌در بیشینه‌زمان 30 دقیقه) در روزهای برگزاری ارائه می‌شوند. از میان مقاله‌های رسیده، برخی از مقاله‌ها نیز تنها برای چاپ گزیده خواهند شد.
با نظر شورای علمی به هریك از نویسندگان مقاله‌ها كه بررسی علمی آنان به شكل سخن‌رانی در سمینار ارائه شود و نیز نویسندگان مقاله‌های گزیده برای چاپ، كمك مالی به عنوان پژوهانه پرداخت خواهد شد.
دبیرخانه‌ همایش ملی شبیه‌پژوهی می‌كوشد، هزینه‌ سفر و اقامت پژوهش‌گران را در مكان‌های برگزاری همایش بر عهده گیرد.
پژوهش‌ها و مقاله‌های برگزیده همایش برای بهره‌گیری دیگر اندیشمندان در كتاب نخستین همایش ملی شبیه‌پژوهی به چاپ خواهد رسید. دبیرخانه همایش می‌كوشد تا برگردان انگلیسی مناسبی از این كتاب به شكل كتابی مستقل یا شماره‌ای ویژه از یكی از فصل‌نامه‌های علمی پژوهشی جهانی به چاپ رسد. رایزنی جهت این فرآیند، آغاز شده است.
علاقمندان می توانند مقاله های خود را  به شكل فایل ورد تا 20 شهریور تنها به نشانی پست الكترونیك همایش  shabihpajohi@gmail. com  بفرستند و یا جهت كسب اطلاعات بیشتر با تلفن روابط عمومی همایش 02517747700 تماس حاصل نمایند.

یادآور می شود اعلام چكیده‌های پذیرفته تا پایان شهریور و دریافت مقاله‌های كامل تا 30 مهر خواهد بود.
نخستین همایش ملی شبیه پژوهی، رویكردی نوین به هنری كهن آبان یا آذر 1391 برگزار می شود./م
برچسب ها: هنر ، همایش ، قم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار