به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، بهروزين امروزدر گفتگو با خبرنگاران افزود: کارشناسان امر ، شدّت نور را در دو مرحله شروع تخمگذاري و اوج توليد تاثيرگذارمي دانند. وي بابيان اينکه پايين بودن شدّت نوردراين دو مرحله باعث کاهش دان مصرفي ودرنتيجه کاهش تحرّک مرغ براي به دست آوردن غذا ودر نهايت هدررفتن انرژي خواهدشدادامه داد:نتايج آزمايشات نشان داده است که استفاده ازشدت نورپايين دردوران رشد باعث افزايش وزن بدن در شروع تخمگذاري شده ودرنهايت باعث توليد بهتر وباکيفيت بالاترمي شود.
مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان يادآور شد: تحرّک کمتر مرغ ها در شدّت نور پايين علاوه بر جذب بهتر مواد معدني ، دليلي براي کاهش تعداد تخم مرغ هاي شکسته است. مهندس بهروزين تاکيد کرد: حداقل شدّت نور مورد نياز مرغ هاي تخمگذار در دوره پرورش 1تا5/1 وات در مترمربع و براي توليد تا 3 وات در مترمربع بوده و اين ميزان بين يک پنجم تا يک هفتم شدّت نور مصرفي در مرغداري ها است.
وي با بيان اينکه برنامه نوري متناوب مصرف غذا را افزايش مي دهد افزود: در زمان روشن شدن چراغها بايد مطمئن باشيد که دانخوريها دراراي دان کافي هستند برنامه نوردهي و تغذيه بايد به خوبي همزمان گردند. مهندس بهروزين با بيان اينکه دانخوريهاي اتوماتيک بايد پيش از روشن شدن چراغ روشن شده و به ميزان کافي دان داشته باشند افزود: هرگز وقتي دانخوري خالي است چراغها را روشن نکنيد زيرا مرغها را عصبي کرده و آنان را به فعاليت بيش ازحد تحريک مي کند که اين خود اتلاف انرژي و کاهش توليد گوشت مي گردد ./س