به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران
گیلان خاصيت خنك كننده دارد و براي آفتاب سوختگي
مفيد بوده و قرمزي ناشي از آن را در سطح پوست كاهش مي دهد.
متخصصان مي گويند كه كاهو
ويتامين هاي «آ» و «ب» و «ث» دارد و خونساز است.
اين سبزي سرشار از املاح آهن، كلسيم، منيزيم، منگنز، روي، سديم و مس است.
اين املاح به ويژه منگنز و روي از سفيد شدن و ريزش مو جلوگيري مي كند.
پزشكان مي گويند: كاهو خنك است و تشنگي را برطرف و يرقان
را درمان مي كند. كاهو مسكن اعصاب است و حتي تشويش و نگراني و دلهره را از بين مي
برد و بهترين دارو براي بيماران عصبي است.
فشار خون را تنظيم مي كند و در درمان يبوست مؤثر است.
كاهو اشتها را تحريك مي كند. خوردن كاهو با كمي سركه و ادويه پيش از غذا ـ با
تحريك غدد دستگاه گوارش و ترشح اسيد معده ـ به هضم غذا كمك مي كند.
كاهو براي كساني كه تنگي نفس دارند زياد خوب نيست اما
خوردن مغز كاهو براي درمان تنگي نفس مفيد است.
كاهو ـ همان گونه كه از قديم معروف بود ـ توان جنسي را
بالا مي برد و نازايي را درمان مي كند. مصريان قديم به كاهو «گياه بارور» مي گفتند.
از عصاره كاهو براي محافظت و مرطوب كنندگي پوست در برابر
حرارت خورشيد و باد، در لوازم آرايشي استفاده مي شود..
ميزان مواد قندي كاهو زياد است و املاح معدني آن براي
آرامش اعصاب و رفع خستگي و بي خوابي مفيد است.
كاهو ملين است و پزشكان خوردن آن را به افراد مسن و
كساني كه گرفتگي رگ دارند سفارش مي كنند /س