به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دکتر مهدی صیدی با بیان این مطلب افوزد: نگاهی به گذشته منابع طبیعی در استان ایلام این واقعیت را بیان میکند که چندسالی است که منابع گیاهی مرتعی روزگار سختی را میگذرانند، چون به طور طبیعی پوشش گیاهی برای رشد نیاز به شش ماه برای رشد دارند تا بذردهی کند و این گیاهان پایدار بماند.
وی با بیان اینکه به دلیل خشکسالیهای چند سال اخیر مراتع این سیر را طی نکردهاند در وضعیت خطرناکی قرار دارند و اگر این سیر ادامه داشته باشد گونههای گیاهی موجود از بین خواهند رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام تصریح کرد: گونههای گیاهی که لایه ریزگردها بر روی آن مینشیند را میتوان به بیماری تشبیه کرد که کمترین مقاومت را در مقابل عوامل بیماریزا میکند و دلیل آن این است که عمل فتوسنتز از آن سلب میشود یا به صورت جبرانناپذیری کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه بلوط سرمایه اصلی جنگلهای استان است که از طرفی گرفتار خشکسالی شده است و از طرف دیگر ریزگردها به آن هجوم آوردهاند و تصریح کرد: ریزگردها این جسارت را برای"سوسک چوبخوار" ایجاد کرده است تا به مدد ضعفی که بر اثر این مهمانهای ناخوانده بر بلوط مستولی شده است بر سختی نفوذ در آن چیره شود و نگاهی به شاخههای بلوط و سوراخهای موجود در سرشاخههای آنها بیانگر فرسودگیهایی است که در نتیجه هجوم این سوسک به درخت بلوط وارد شده است.
صیدی ارزش ریالی هر درخت بلوط را نزدیک به يك میلیارد تومان ارزیابی کرد و گفت: چه کسی میتواند ارزش درختهای کهنسال بلوط این دیار را که 600 تا 700 سال از زندگی آنها میگذرد را انکار کند؟
رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام اقدامات انجام شده توسط منابع طبیعی استان و دانشگاه ایلام را مثبت ارزیابی و خاطر نشان کرد: در مورد گونههای گیاهی هم به دلیل خشکسالیهای اخیر باید به فکر تأسیس بانک ژن گیاهی بود تا از انقراض گونههای گیاهی جلوگیری شود/س.