به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ غلامحسین کاظمی با بیان این مطلب افزود: براساس اطلس تالابهای کشور در حال حاضر در استان ایلام 10 تالاب به ثبت رسیده است که دراین میان ما در تلاش هستیم با
ادامه روند مطالعات علمی خود بر اینگونه فضاهای وحشی زمینه ساماندهی آنها را فراهم سازیم، اما آنچه که تا به امروز اتفاق افتاده، این است که این تحقیقات در میانه راه است.
وی از تالابها به عنوان فضاهای وحشی مولد نام برد و گفت: از جمله مهمترین تالابهای استان ایلام هم اینک میتوان به تالاب پشت سد کرخه، سد ایلام و سد و نیروگاه سیمره اشاره کرد که امکان بهرهبرداری از آنها دربخش صنعت کشاورزی وجود دارد.
مدیرکل محیط زیست استان ایلام تاکید کرد: ایجاد قفس پرورش ماهی، تولید نیشکر در سطحی استاندارد و استفاده از فضای گردشگری چشمانداز تالابها برابر تعریف و شاخص محیط زیست بلا مانع است، زیرا تا پیش از این شیلات در پشت سد کرخه پروسه پرورش ماهی ایجاد کرده بود.
کاظمی اضافه کرد: از آنجا که تالابها به عنوان یک فضای مولد قابل برداشت است، میتوان در تولید صنعت انرژی نیز مورد استفاده قرار گیرد، همان گونه که در حال حاضر شرایط برای استفاده از نیروگاه سیمره فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کار حفاظت از محیط زیست تالابها انجام میگیرد، افزود: مطالعات ما بر روی این 10 تالاب از نگاه آموزشی نیز قابل برداشت خواهد بود زیرا یکی از عناصر مهم بهرهبرداری از این گونه فضاها همین برداشت آموزشی از تالاب است.
مدیرکل محیط زیست استان ایلام درباره آخرین مطالعات انجام گرفته بر روی تالابهای سطح استان نیز گفت: با انجام مطالعات اولیه بر روی این گونه فضاهای وحشی هم اینک مشخصات تالاب از جمله مساحت، عمق، عرض و بخشی دیگر پارامترها استخراج شده و این مطالعات بر روی آبهای پشت سدها، سرابها و برکهها به سرانجام رسیده است.
کاظمی درباره امکان ثبت بینالمللی تالابهای استان ایلام نیز گفت: به استناد دادههای علمی و مطالعات انجام گرفته بر روی تالابهای استان ایلام، هرگونه اظهارنظر در این خصوص زود هنگام به نظر میرسد، زیرا همان گونه که اظهار شد مطالعات و کار ما در میانه راه است.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان ایلام گفت: برای تغییر سطح جایگاه هر یک از این گونه فضاهای وحشی پارامترهای موجود در کنوانسیون رامسر که به سال 1352 منعقد شده، و به امضاء کشورهای جهان رسیده بوده، الزامآور است./س