![قیمت خودرو در بازار آزاد شنبه ۲۰ بهمن ماه](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/20/20330084_864.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دکتر مهدی صیدی با بیان این مطلب افزود:خشکسالیها و بروز ریزگردها طی سالیان اخیر باعث شده تا اینگونه از نباتات اقلیم ایلام با افول همراه شود و به همین علت ضرورت دارد در جهت حفظ این گونه ارزشمند گیاهی، اقداماتی انجام شود.
وی گفت:نخست آنکه این گونه از نباتات با اقلیم ایلام سازگار است و همین سازگاری ایجاب میکند تا با تکثیر جمعیت آن در حفظ منابع طبیعی ومحیط زیست استان قدمهایی برداریم.
دکتر صیدی با تأکید براینکه امکان تکثیر این گونه از نباتات از طریق گردهافشانی ميسر است، اظهار کرد:ادامه شرایط اقلیمی در منطقه، هم اینک این گونه از نباتات وحشی را در معرض تهدید انقراض قرار داده است، به همین علت پیش از هر اقدامی دیگر لازم است ژنتیک این گیاه ذخیره شود.
وی همچنین اعلام كرد: افزون بر انجیروحشی نباتاتی مانند زیتون وحشی و چند گونه از میوهها و گیاههان دیگر مانند انار و گردو که طول عمر آنها در استان بعضا به چند قرن هم میرسد لازم است از نظر ژنتیکی بذرشان ذخیره شود.
رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه درحال حاضر خلاء فعالیت یک بانک بذر در جهت ذخیرهسازی ژنتیکی این گونه از گیاهان احساس میشود، اظهار کرد:متأسفانه به علت بروز ریزگردها وخشکسالیهای اخیر در اقلیم ایلام، پنداری که در آن انقراض این گونههای گیاهی را ایجاد کرده بود، به یقین مبدل کرده است.
وی با بیان اینکه انجیر کوهستانی یا انجیر وحشی از بذر حقیقی برخوردار است، گفت: این گونه از نباتات کوهستانی به خاطر آنکه از بذر حقیقی برخوردارند به شیوه گردهافشانی تکثیر میشود.
دکتر صیدی عامل گردهافشانی بین نباتی این گونههای گیاهی را "زنبوربر" دانست و تأکید کرد:تکثیر انجیر کوهستانی بخاطر حفظ اکوسیستم طبیعت استان بسیار ضروریست. /س