رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام گفت: به علت شرایط خاص اقلیمی که چند‏‎ ‎سالی است محیط زیست ‏استان ‏ایلام با آن دست به گریبان شده، تکثیرگونه انجیر‎ ‎وحشی یا کوهستانی ایلام که از اهمیت بالای منابع ‏طبیعی ‏برخوردار است،‎ ‎ضروریست‎. ‎

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دکتر مهدی صیدی با بیان این مطلب افزود:خشکسالی‌ها و ‏بروز ‏ریزگردها طی سالیان اخیر باعث شده تا اینگونه‎ ‎از نباتات اقلیم ایلام با افول همراه شود و به همین ‏علت ‏ضرورت دارد در جهت‎ ‎حفظ این گونه ارزشمند گیاهی، اقداماتی انجام شود‏‎. ‎
وی گفت:نخست آنکه این‎ ‎گونه از نباتات با اقلیم ایلام سازگار است و همین سازگاری ایجاب ‏می‌کند تا‏‎ ‎با تکثیر جمعیت آن در حفظ منابع ‏طبیعی ومحیط زیست استان قدم‌هایی برداریم‎. ‎
دکتر صیدی با تأکید براینکه امکان تکثیر این گونه از نباتات از طریق‎ ‎گرده‌افشانی ميسر است، اظهار ‏کرد:ادامه ‏شرایط اقلیمی در منطقه، هم اینک این‎ ‎گونه از نباتات وحشی را در معرض تهدید انقراض ‏قرار داده است، به ‏همین علت‏‎ ‎پیش از هر اقدامی دیگر لازم است ژنتیک این گیاه ذخیره شود‏‎. ‎
وی همچنین اعلام كرد: افزون بر انجیروحشی نباتاتی مانند زیتون وحشی و چند‏‎ ‎گونه از میوه‌ها و ‏گیاه‌هان دیگر ‏مانند انار و گردو که طول عمر آنها در‎ ‎استان بعضا به چند قرن هم می‌رسد لازم است ‏از نظر ژنتیکی بذرشان ‏ذخیره شود‏‎. ‎
رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه درحال حاضر خلاء‏‎ ‎فعالیت یک بانک بذر ‏در جهت ‏ذخیره‌سازی ژنتیکی این گونه از گیاهان احساس‏‎ ‎می‌شود، اظهار کرد:متأسفانه به علت بروز ‏ریزگردها ‏وخشکسالی‌های اخیر در‏‎ ‎اقلیم ایلام، پنداری که در آن انقراض این گونه‌های گیاهی را ‏ایجاد کرده‏‎ ‎بود، به یقین مبدل ‏کرده است‎. ‎
وی با بیان اینکه انجیر کوهستانی یا انجیر وحشی از بذر حقیقی برخوردار است،‏‎ ‎گفت: این گونه از ‏نباتات ‏کوهستانی به خاطر آنکه از بذر حقیقی برخوردارند‏‎ ‎به شیوه گرده‌افشانی تکثیر می‌شود‎. ‎
دکتر صیدی عامل گرده‌افشانی بین نباتی این گونه‌های گیاهی را "زنبوربر‎" ‎دانست و تأکید ‏کرد:تکثیر انجیر ‏کوهستانی بخاطر حفظ اکوسیستم طبیعت استان‏‎ ‎بسیار ضروریست‎. ‎/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.