
به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران برای تشخیص، برخی یك رشته آن را بین كاغذ كاهی یا روزنامه فشار میدهند؛ آنها به جا نماندن اثر چربی بر كاغذ را نشانه مرغوبیت میدانند.
برخی تار و رشتهای از آن را در آب حل میكنند: اگر پس از رنگین شدن آب، الیافی نخمانند از رشته باقی باشد آن را تقلبی میدانند.
زعفران اصل، رنگی زرد و مایل به نارنجی و قرمز دارد. مزه آن كمی تلخ اما مطبوع است. بویی تازه، تند و نافذ دارد و پودر آن در آب گرم كاملا حل میشود. بوی كم علامت كهنگی یا ناخالصی آن است.
از نظر ظاهری، سرشاخههایی كلالهمانند و سهشاخه دارد كه در قسمت بالا به شكل شیپور و در قسمتهای پایینتر باریكتر است.
زعفران دستهای، مرغوبتر است اما حمل و نقل نادرست باعث خرد شدن و در نتیجه كاهش مرغوبیت و ارزش اقتصادی آن میشود؛ در قیمت خرید این نوع سرتان كلاه نرود.
زعفران را پودر شده نخرید چون تشخیص آن مشكل است. در صورت مشاهده وزن كمتر، یا ذرات نمك، شكر، شن، حشرات، قارچ، كپك و رشتههای نخمانند از خرید آن اجتناب كنید.
از ذكر تمام اطلاعات پی آمده، در انواع بستهبندیشده مطمئن شوید: نشانی كامل كارخانه، شماره تلفن، شماره پروانه ساخت، نام و ثبت تجاری، سری ساخت یا تولید، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص، نوع و درجهبندی زعفران، علامت استاندارد، علامت تایید وزارت بهداشت.
در مصرف زعفران زیادهروی نكنید. در هر نوبت با فاصله زیاد مجازید تا 12 رشته یا نزدیك به یكدهم زعفران میل كنید.
خوردن یك گرم آن سبب تهوع و استفراغ، بیش از پنج گرم سبب خونریزیهای داخلی یا حتی مرگ جنین و بیشتر از آن برای خودتان هم كشنده و مرگآور است.
زعفران باید دور از نور و رطوبت، در ظروف فلزی یا شیشههای رنگی نگهداری شود. ظروف پلاستیكی اسانس آن را از بین برده، از مرغوبیتش میكاهند. عطر زعفران پودر شده زودتر تبخیر میشود؛ آن را زودتر مصرف كنید